DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

AST veiks ziedojumu Ukrainas sabiedrības atbalstam

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Finanšu ministrija kā akciju sabiedrības “Augstsprieguma tīkls” (AST) kapitāla daļu turētājs pauž atbalstu un piekrīt dāvinājuma (ziedojuma) veikšanai Ukrainas sabiedrības atbalstam līdz 78 657 eiro apmērā. Ņemot vērā, ka joprojām turpinās šā gada 24. februārī sāktā plaša mēroga Krievijas militārā agresija pret Ukrainu, Ukrainai un tās iedzīvotājiem ir nepieciešama palīdzība. Ziedojuma piešķiršana tiks organizēta ar sabiedriskā labuma organizācijas Ziedot.lv starpniecību.

“Mums jādara viss iespējamais, lai apturētu Putina režīma barbarisko karu Ukrainā un solidāri palīdzētu civiliedzīvotājiem, kas, bēgot no kara, ieradušies Latvijā. AST ziedojums ir teju 80 000 eiro vērts, un tā viena daļa tiks novirzīta ikmēneša izdevumiem un pirmās nepieciešamības precēm Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā, bet otra ziedojuma daļa – elektroiekārta un transporta līdzekļi – nodota Ukrainas pārvades sistēmas operatoram “Ukenergo”, norāda finanšu ministrs Jānis Reirs.

AST informē, ka ziedojums sastāv no naudas summas līdz 50 000 eiro ikmēneša uzturēšanās izdevumu un pirmās nepieciešamības preču iegādes segšanai Ukrainas bēgļiem, elektroiekārtu ziedojuma Ukrainas pārvades sistēmas operatoram “Ukrenergo” līdz 8 788 eiro apmērā un 7 transportlīdzekļu un ar tiem saistīto izmaksu ziedojuma “Ukrenergo” vajadzībām līdz 19 869 eiro apmērā. AST ir uzrunājis savus darbiniekus, kuri ir gatavi izmitināt ap 40 Ukrainas bēgļu savās mājvietās.

“Mūsu kolēģi – Ukrainas pārvades sistēmas operatora “Ukrenergo” darbinieki – pašaizliedzīgi pilda savus darba pienākumus kara skartajā teritorijā, lai nodrošinātu elektroenerģijas pieejamību iedzīvotājiem un novērstu plašo postījumu izraisītos tīkla pārrāvumus. Esam ciešā kontaktā ar operatora pārstāvjiem, lai atbalstītu kolēģus šajā izaicinājumiem pilnajā laikā. Lepojos ar AST komandu, kas, atsaucoties uz enerģētiķu saimes palīdzības saucienu, ir gatavi atvērt savu māju durvis vairāk kā 40 Ukrainas civiliedzīvotājiem. No AST puses sniegsim nepieciešamo atbalstu uzņemtajām ģimenēm. Pavisam drīz ceļā uz Ukrainu dosies septiņi specializētie transportlīdzekļi, kas atvieglos “Ukrenergo” ikdienas operatīvo darbu veikšanu. Šis ir veids, kā mēs šobrīd varam sniegt atbalstu cīņā par Ukrainas neatkarības nosargāšanu,” skaidro AST valdes priekšsēdētāja Gunta Jēkabsone

Demokrātiskās Rietumu valstis un starptautiskās organizācijas, ieskaitot Eiropas Savienību (ES) un NATO, ir vienotas savā nostājā pret Krievijas agresiju, kā arī par atbalsta sniegšanu Ukrainai. ES līderi ir vienojušies par atbalstu Ukrainai tās cīņā pret agresoru. ES kopā ar partneriem atbalsta Ukrainu un tās iedzīvotājus ar plašu palīdzību, sniedzot papildu politisku un finansiālu atbalstu, humāno palīdzību un arī militārā ekipējuma piegādes.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI