DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Izdemolēts arhitektūras piemineklis– Remtes medību tornis

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: LVM

Brocēnu novadā, AS “Latvijas valsts meži” apsaimniekotajā Remtes parkā izdemolēts arhitektūras pieminekli – barona medību tornis. Iecienītajā tūristu vietā ir izlauztas durvis un logi. Par izdarīto pārkāpumu informēta policija, kas uzsākusi vainīgo noskaidrošanu, lai sauktu tos pie atbildības.

Novērtējot Remtes torņa kultūrvēsturisko vērtību un tūristu interesi, 2014. gadā LVM īstenoja torņa restaurācijas darbus, saglabājot tā vēsturisko veidolu.

Atjaunotais Remtes medību tornis un lapene saņēma valsts mēroga konkursa “Gada labākā būve Latvijā 2014” atzinību nominācijā “Restaurācija”. Latvijas Būvnieku asociācijas rīkotā konkursa mērķis ir popularizēt kvalitatīvākās un drošākās būves Latvijā, tādējādi veicinot profesionālo izaugsmi un darba kvalitāti nozarē.

Remtes medību tornis, kas saukts arī par šūnakmens torni vai apaļo torni, celts – 1890. gadā. Tas būvēts no ķieģeļiem neogotiskās formās, torņa ārsienas tam apmūrētas ar Amatas šūnakmeni. Medību tornim ir divi stāvi. Būves pirmajā stāvā ir caurejama telpa ar divām ailām pretējās būves pusēs. Būves durvis un logi ir no metāla ar perforētu tērauda loksni.

Remtes parka 26 hektāros iespējams apvienot jauku pastaigu ar iespēju iegūt jaunas zināšanas par mazās arhitektūras elementiem un svešzemju koku un krūmu stādiem. Parka teritorijā ir bijušais Remtes muižas centrs, iršu dārzs, plaši zivju dīķi un alejas. Remtes parka vecāko un lielāko koku – Mīlestības ozolu – iecienījuši jaunlaulātie no tuvākas un tālākas apkārtnes.

Dienvidkurzemes reģionā ir iespēja pastaigāties arī Dunikas purva takā, kuru ieskauj purva ezeriņi. Ievērības cienīgs ir arī Bezdibeņa ezers – izveidota dabas taka Kalnansu purvā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI