DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. maijā, 2022
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajās dienās ugunsgrēkos izglābti 18 cilvēki

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 6.maija plkst. 6.30 līdz 9. maijam plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 236 izsaukumus – 135 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 45 bija kūlas un 17 meža ugunsgrēki, 66 uz glābšanas darbiem, bet 35 izsaukumi bija maldinājumi.

Šonakt plkst. 00.01 saņemts izsaukums uz Maskavas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka daudzdzīvokļu mājā ir dzirdami sprādzieni un redzama degšana ar atklātu liesmu. Ugunsdzēsēji glābēji izglāba deviņus cilvēkus, bet 12 cilvēki evakuējušies saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās. Pieci no cilvēkiem bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 3.09 ugunsgrēks, kurā dega mājas pirmais stāvs 80m2 platībā, otrais stāvs 300m2 platībā un jumts 400m2 platībā, ir lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Plkst. 21.22 VUGD saņēma izsaukumu uz Pērses ielu Mārupē, kur deg divstāvu dzīvojamā māja. Notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg mājas otrais stāvs un niedru jumts 150m2 platībā. Plkst. 3.47 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 15.02 saņemts izsaukums uz Mārupes novada Babītes pagastu, kur deg mežs. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg meža zemsedze un jaunaudze apmēram 8 hektāru platībā. Plkst. 20.37 VUGD notikuma vietā darbu pabeidza un ugunsgrēka likvidācijas darbus turpināja Valsts meža dienests.

Plkst. 14.40 ugunsdzēsēji glābēji saņēma informāciju, ka Jelgavas ielā Kuldīgā trīsstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas pirmajā stāvā deg gaitenis 40 m2 un dzīvoklis 10 m2 platībā. Vairāki cilvēki atradās ēkā un liesmu un sadūmojuma dēļ no tās droši nevarēja izkļūt. Ugunsdzēsēji glābēji caur logiem un ar izbīdāmo kāpņu palīdzību izglāba sešus cilvēkus, bet vēl 11 no ēkas bija izkļuvuši paši saviem spēkiem pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 16.18.

Sestdien plkst. 22.09 saņemts izsaukums uz Jātnieku ielu Daugavpilī, kur piesctāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka dzīvoklī deg virtuve un koridors 25m2 platībā. No piedūmotās mājas ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku, līdztekus evakuēti 15 cilvēki. Plkst. 00.16 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 20.41 saņemts izsaukums uz Jelgavas novada Svētes pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva istabā deg sadzīves mantas 20m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba vienu cilvēku. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 9 cilvēki. Plkst. 22.10 ugunsgrēks likvidēts.

Naktī uz sestdienu plkst.  00.05 saņemts izsaukums uz Vēja ielu Rīgā, kur ugunsgrēks izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī deg dzīvoklis 15m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Plkst.1.59 ugunsgrēks likvidēts.

Sestdien pēc plkst. 15.00 saņemts izsaukums Alūksnes novada Alsviķu pagastu, kur, makšķerējot no laipas, ūdenī bija iekritis cilvēks. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpes cilvēku izcēla un nodeva NMPD mediķiem, kuri konstatēja cilvēka nāvi.

Svētdien plkst. 22.39 saņemts izsaukums uz Jēkabpils novada Elkšņu pagastu, kur mežā apmaldījies cilvēks. Izmantojot autocisternas skaņas un gaismas signālus, cilvēkam norādīts pareizais virziens izejai no meža.

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, sadzīves mantas, puķu pods, lapu kaudze, salmu ruļļi, niedres, kūla, kūdra, koks, meža zemsedze,  elektrības sadales skapis, elektrības stabs, sešas vieglās automašīnas, mikroautobuss, kravas konteiners, balkons, siltumnīca, saimniecības ēka, pirts, divas neapsaimniekotas ēkas, dārza māja, divas dzīvojamās mājas un četros gadījumos dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI