DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs sāks grupu komplektēšanu jaunajam mācību gadam

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pēc 1. maija sāksies grupu komplektēšana pirmsskolas izglītības programmu apguvei no 2022. gada 1. septembra. Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments ir aktualizējis informāciju vecākiem, vēršot uzmanību normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai.

Bērnu pirmsskolas izglītības pakalpojumam “Bērna reģistrācija pirmsskolu iestāžu rindā” var pieteikt elektroniski portālā latvija.lv. Ja neizdodas reģistrēt jaunu pieteikumu, izmantojot e-pakalpojumu, to var izdarīt klātienē jebkurā Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centrā vai Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā.

E-pakalpojuma platformas maiņa, kas notika 1. aprīlī, pārceļot pakalpojumu no portāla eriga.lv uz portālu latvija.lv, neietekmē rindu un pieteikumu secību. Visiem iepriekš iesniegtiem pieteikumiem ir saglabāts to pirmreizējais iesniegšanas datums un laiks.

Arī jaunajā e-pakalpojuma platformā latvija.lv pieteikumi tiek kārtoti to iesniegšanas secībā. Datu bāze, kas saglabā ierakstus par saņemtajiem pieteikumiem un rindas kārtību, nav mainīta – tos uzglabā Rīgas pašvaldības informācijas sistēmā “Pirmsskolu rindu modulis”.

Bērnam vienlaicīgi var būt tikai trīs pieteikumi. Gadījumā, ja vecākam ir nepieciešamība mazuli reģistrēt vēl kādā iestādē, bet sistēmā bērnam jau ir trīs pieteikumi, tad kāds no esošajiem ir jāanulē un tā vietā var reģistrēties no jauna citā Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē.

Bērnu vecāki savos pieteikumos var mainīt norādīto kontaktinformāciju. Ieteikums pārliecināties, ka šobrīd tā ir precīza, lai saņemtu uzaicinājumu elektroniska dokumenta veidā. Vienlaikus aicinām aktivizēt oficiālo elektronisko adresi, lai droši un savlaicīgi saņemtu uzaicinājumu no pirmsskolas. Vecākiem, saņemot uzaicinājumu, 15 dienu laikā ir jāsazinās ar iestādi un jādod atbilde, pretējā gadījumā konkrētais pieteikums tiks anulēts.

Rīgas pašvaldība atgādina, ka no 2022. gada 1. aprīļa reģistrācijas rīkā ir atcelta atzīme “nevēlos saņemt uzaicinājumu”, līdz ar to vecākiem, kuri pieteikumos bija veikuši šo atzīmi, tagad laukā “uzsākšanas datums” ir jānorāda vēlamais datums, tādējādi nodrošinot, ka bērns tiek iekļauts pretendentu sarakstā ģimenes izvēlētajā laikā.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI