DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

TV pirmizrāde filmai “Drosmes diena”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 19. aprīlī, aicinām skatīties filmas "Drosmes diena" TV pirmizrādi LTV1 kanālā. Filma veltīta Latvijas slavenākajam brīvības cīnītājam Gunāram Astram un atspoguļo viņa 1983. gada 15. decembrī Latvijas PSR Augstākajā tiesā teikto pēdējo vārdu. Filma ir daļa no Gunāra Astras 90. jubilejas gada aktivitātēm un godina viņa piemiņu.

Jau ziņots, ka pērn 22. oktobrī latviešu brīvības cīnītājam Gunāram Astram apritētu 90 gadu. G. Astras laikabiedri un ģimenes locekļi, Tieslietu ministrijas un Latvijas Okupācijas muzeja pārstāvji, godinot viņa piemiņu, izveidojuši iniciatīvas grupu, kas organizē pasākumu kopumu līdz 2022. gada rudenim, pasludinot šo laika posmu par Gunāra Astras gadu.

Filmas "Drosmes diena" idejas un scenārija autors ir Lauris Gundars, tās veidošanas komandā ir režisors Jurģis Tūbelis, producente Arta Ģiga, operatori Uldis Ķikāns un Jānis Kešāns. Galvenajās lomās piedalās aktrise Lidija Pupure un aktieri no Liepājas teātra jaunā kursa: Madara Vilčuka, Madara Kalna, Agnija Dreimane, Kārlis Ērglis, Kārlis Elvis Artejevs, Valts Skujiņš un Kintija Stūre.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI