DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
1
1

ES sankcijas aizliedz sauszemes kravu pārvadājumus no Krievijas un Baltkrievijas un Krievijas kuģiem piekļuvi ostām

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Eiropas Savienība ir pieņēmusi jaunas sankcijas pret Krieviju un Baltkrieviju, kas transporta jomā aizliedz šo valstu autotransporta uzņēmumiem veikt kravu autopārvadājumus uz ES, kā arī liedz Krievijas karoga kuģiem piekļūt ostām.

Kravu autopārvadājumi Eiropas Savienības teritorijā, tostarp tranzītā, ir aizliegti jebkuram Krievijā un Baltkrievijā reģistrētam autotransporta uzņēmumam. Papildu tam sankcijas paredz importa ierobežojumus dažām precēm, ko eksportē Krievija vai kuru izcelsme ir Krievijā, tajā skaitā oglēm un citiem cietajiem fosilajiem kurināmajiem.

Latvija kopā ar kaimiņvalstīm ir viena no iniciatorēm šīs sankciju pakotnes pieņemšanai, tāpēc satiksmes ministrs Tālis Linkaits pauž gandarījumu, ka ES valstis beidzot ir spējušas vienoties. “Latvija ir gatava tos nekavējoties ieviest, nosakot ierobežojumus kravu pārvadāšanai no Krievijas un Baltkrievijas pa autoceļiem un jūru, kā arī Latvijas ostu slēgšanu Krievijas kuģiem,” tā satiksmes ministrs.

Ņemot vērā iespējamos atbildes soļus, ministrs aicina Latvijas pārvadātājus rūpīgi sekot līdzi lēmumiem šajā jomā un nodrošināt Krievijā un Baltkrievijā esošo transportlīdzekļu nogādāšanu atpakaļ Eiropas Savienības valstīs.

“Ar vienotu un stingru atbildi no ES, nosakot jaunas sankcijas, varam panākt pietiekamu spiedienu uz Krieviju un gūt taustāmus rezultātus, cīnoties par Ukrainas demokrātiju un brīvību,” teica satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Daži izņēmumi attieksies uz būtiskām precēm, piemēram, lauksaimniecības un pārtikas produktiem, humanitāro palīdzību, kā arī pasta pārvadājumiem.

Ierobežojumu pieņemti jau piektajā sankciju pakotnē, reaģējot pret Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīmu un tā brutālo agresiju Ukrainā. Šis lēmums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā publicēšanas Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī. Vienlaikus prasības par ostām un autopārvadājumiem jāievieš septiņu dienu laikā kopš lēmuma publicēšanas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI