DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Pasts aicina klientus savlaicīgi izņemt sūtījumus pasta nodaļās un pakomātos

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Lai uzlabotu sūtījumu apriti, Latvijas Pasts aicina klientus savlaicīgi izņemt sūtījumus pasta nodaļās un pakomātos. Saskaņā ar noteikumiem sūtījumi pasta nodaļās tiek uzglabāti 30 dienu, bet pakomātos – septiņas diennaktis. Latvijas Pasts atgādina, ka par vēstuļu korespondenci ar dokumentiem un priekšmetiem jeb sīkpaku, kas smagāka par 500 gramu, un pasta paku sūtījumiem no 11.dienas par glabāšanu pasta nodaļās ir jāmaksā viens eiro par katru diennakti. Ja klients sūtījumu neizņem 30 dienu laikā, tas tiek nosūtīts atpakaļ nosūtītājam.

Lai sūtījumi neuzkrātos pasta nodaļās un pakomātos, kavējot citu sūtījumu apstrādi, un nodrošinātu to maksimāli ātru izsniegšanu adresātiem, Latvijas Pasts aicina klientus savlaicīgi izņemt sūtījumus. Latvijas Pasts atgādina, ka sūtījumi pasta nodaļā glabājas 30 dienu, bet pakomātos – septiņas diennaktis. Latvijas Pasta sūtījumus piegādā arī uz Circle K degvielas uzpildes stacijām, un tajās sūtījumi tiek uzglabāti 10 diennakšu.

Par atsevišķu sūtījumu glabāšanu pasta nodaļās no 11.dienas ir jāmaksā glabāšanas maksa viena eiro apmērā par diennakti, ieskaitot brīvdienas un svētku dienas. Maksa par glabāšanu pasta nodaļās no 11.dienas tiek piemērota par katru vēstuļu korespondences sūtījumu ar dokumentiem vai priekšmetiem jeb sīkpaku, kas smagāka par 500 gramu, un pasta pakas sūtījumu, savukārt vēstuļu korespondence ar dokumentiem un vēstuļu korespondence ar priekšmetiem līdz 500 gramu pasta nodaļā tiek uzglabāta vienu mēnesi bez papildu samaksas. Ja klients sūtījumu 30 dienu laikā nav izņēmis, Latvijas Pasts 31.dienā to nodod pārsūtīšanai atpakaļ nosūtītājam.

Ja kādu iemeslu dēļ klients nevar laikus ierasties pasta nodaļā pēc sava sūtījuma, piemēram, atrodas atvaļinājumā vai ceļojumā citā Latvijas pilsētā, Latvijas Pasts iesaka izmantot sūtījumu pārvirzīšanas pakalpojumu, izmantojot uzņēmuma mobilo lietotni. Sūtījumu iespējams pārvirzīt uz jebkuru citu pasta nodaļu visā Latvijas teritorijā, jebkuru no Latvijas Pasta vairāk nekā 80 pakomātu visā valstī, uz kādu no Circle K degvielas uzpildes stacijām vai ar piegādi konkrētā adresē. Latvijas Pasts nodrošina iespēju mobilajā lietotnē attālināti pārvirzīt jebkuru izsekojamu, ierakstītu vai apdrošinātu pasta sūtījumu.

Ja klients ilgstošu laika periodu nevar saņemt sūtījumu pasta nodaļā, iespējams pagarināt sūtījumu glabāšanas laiku – šādā gadījumā jāvēršas Latvijas Pastā ar iesniegumu. Jāņem vērā, ka iesnieguma izskatīšana ir maksas pakalpojums un netiek atcelta glabāšanas maksas piemērošana par katru diennakti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI