DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Sveicam “LVM Bioekonomikas skola” stipendiju ieguvējus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jau sesto gadu AS “Latvijas valsts meži” (LVM) stipendiju konkursā “LVM Bioekonomikas skola” noskaidroti labākie video vēstījumu autori, kuri ieguvuši stipendijas savu nākotnes plānu īstenošanai. Konkursa trīs kārtās dalībnieki izzināja jautājumus par inovatīvo bioekonomikas jomu un tās nozīmi ilgtspējīgas nākotnes veidošanā ne vien Latvijas, bet arī pasaules mērogā.

“Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šogad “LVM Bioekonomikas skola” stipendiju konkursā bija jūtama salīdzinoši lielāka dalībnieki interese par koksnes nozīmi enerģētikā un Latvijas neatkarības nodrošināšanā, par ko daudz diskutējām kopā ar jauniešiem arī attālinātajā bioekonomikas ekspedīcijā,” stāsta LVM Vides izglītības vadītāja Līga Abizāre. Viņa turpina: “Apsveicami, ka šogad konkursā ir jaunieši, kas piedalās jau otro gadu un pilnveido savas zināšanas, kā arī uzlabo savu sniegumu.”

Konkursa pirmajā kārtā tika saņemti gandrīz 50 darbi – individuāli radītas plakāta skices par to, kas ir bioekonomika un koksnes biorafinēšana. Turpretim otrās kārtas laikā jaunieši tikās attālinātā ekspedīcijā, lai kopā ar ekspertiem no LVM, AS “Latvijas Finieris”, SIA "Rīgas meži" un biedrības “Zaļās mājas” iepazītu gan meža apsaimniekošanas ciklu, gan meža nozares nozīmi Latvijas ekonomikā.

Finālā sacentās labākie 14 video vēstījumu autori. Video tēma bija “Koksnes biorafinēšana”, un dalībnieku uzdevums bija minūti garā video atspoguļot koksnes produktu lomu klimata pārmaiņu mazināšanā, inovāciju radīšanā un, protams, pašu jauniešu ikdienā. Trešās kārtas video tika publicēti arī Latvijas valsts mežu Facebook lapā, kur ikviens varēja balsot par sev tīkamāko konkursa dalībnieku darbu. Gala rezultātu noteica organizatoru žūrijas vērtējums un publiskais balsojums.

“LVM BIOEKONOMIKAS SKOLA” 2021. GADA STIPENDIJU IEGUVĒJI

1. vieta un 700 eiro stipendija no LVM: Daniela Alise Smelte, RTU Inženierzinātņu vidusskola

2. vieta un 500 eiro stipendija no LVM: Elīna Sondore, Rīgas 64. vidusskola

3. vieta un 300 eiro stipendija no LVM: Emīls Vētra, Rīgas Valsts 3. ģimnāzija

ATZINĪBU SAŅĒMĒJI

  • Lielā atzinība: 500 eiro stipendija no “Rīgas meži”: Vizma Vasiļjeva, Rīgas tālmācības vidusskola “Rīgas 1. vidusskola”
  • 250 eiro stipendija no AS “Latvijas Finieris”: Una Gadzāne, Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskola
  • 250 eiro stipendija no “Latvijas Finiera fonds ilgtspējīgai attīstībai”: Otomārs Gulbis, RTU Inženierzinātņu vidusskola
  • 250 eiro stipendija no biedrības “Zaļās mājas”: Jānis Teters, Rīgas Mākslas un mediju tehnikums

AS “Latvijas valsts meži” organizē stipendiju konkursu vidusskolēniem “LVM Bioekonomikas skola” jau sesto gadu sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru, biedrību “Zaļās mājas”, AS “Latvijas Finieris” un SIA "Rīgas meži”, lai vairotu izpratni par meža resursu augošo lomu vides problēmu risināšanā. Vairāk informācijas: www.lvm.lv/bioekonomika.

Lasīt vairāk

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI