DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis dosies reģionālajā vizītē uz Ogri

Rīt, 16. februārī, klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis dosies reģionālajā vizītē uz Ogri, kuras ietvaros tiks apmeklēts elektroauto un elektromikroautobusu ražotājs  SIA “eO”. Reģionālās vizītes laikā ministrs K. Melnis plāno apmeklēt uzņēmuma ražotni, iepazīties ar uzņēmuma darbu, izmantotajām tehnoloģijām, kā arī uzklausīt uzņēmuma īpašnieka Andra Dambja viedokli un redzējumu par elektroauto ražošanas iespējām Latvijā. Plānots apmeklēt arī elektroauto ražotāju SIA “Electrify” un tikties ar uzņēmuma vadītāju Kristapu Dambi.

Ministrs Kaspars Melnis norāda: “Elektroauto popularitāte pasaulē un Latvijā arvien pieaug! Elektromobiļi ir klimatam un videi draudzīgs risinājums, kas pakāpeniski nomaina automašīnas, kuras darbinām ar degvielu. Pasaulē ir daudz un dažādu ārvalstu ražotāju un zīmolu, kas piedāvā elektroauto iegādi. Taču būtiski ne vien izvēlēties klimatam draudzīgāku pārvietošanās veidu savai ikdienai, bet arī veicināt elektroauto ražošanas iespējas Latvijā. Ir svarīgi valstij atbalstīt vietējos ražotājus, veicinot vietējās ekonomikas attīstību. Eiropas Savienības zaļais kurss sniedz mums plašas iespējas zaļo tehnoloģiju izmantošanā!”

Atbilstoši publiski pieejamajai informācijai masu medijos š.g. 31.janvārī un Saldus novada pašvaldības tīmekļvietnē – SIA “Electrify” sadarbībā ar SIA “eO” Saldus novada pašvaldībai piegādājis pirmo iepirkuma ietvaros iegādāto Latvijā būvēto elektroautobusu, kas paredzēts skolēnu pārvadāšanai.

“A. Dambja un Latvijas uzņēmēju kopīgā darba rezultāts – elektromikroautobuss, ir pozitīvs piemērs, kā pašvaldība izmanto iespēju iegādāties pašmāju ražojumu. To var nosaukt par izcilu zaļā kursa pamatvērtību un mērķu sasniegšanas paraugu. Tas parāda pašvaldības rūpēs ne vien par saviem novada iedzīvotājiem, bet arī klimata mērķu sasniegšanu – izvēloties vietējo ražotāju. Būtiski veicināt un motivēt vietējos uzņēmējus ražot dažnedažādākās preces un pakalpojumus tepat Latvijā,” uzsver ministrs K. Melnis. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI