DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. martā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Skates Gada labākā būve Latvijā 2021 otrajā kārtā vērtēs vairāk nekā 60 būves

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Skates Gada labākā būve Latvijā 2021 žūrijas vērtēšanai otrajā kārtā izvirzīti vairāk nekā 60 objekti visos Latvijas reģionos.

Pērn pabeigti objekti pieteikti visās nominācijās, visvairāk būvju – 14 – pieteiktas Rīgā un galvaspilsētas tuvējā apkaimē. Arī šogad vislielākais būvju skaits ir nominācijsā Inženierbūve, kurā vērtēs 13 objektus, un Publiskā jaunbūve, kurā 2.kārtā žūrija vērtēs 15 ēkas, tostarp 5 ražošanas ēkas.  Žūrijas dalībnieki vienojās pēc pieteicēju iesniegtās informācijas izpētes būves klātienē apskatīt aprīlī un maijā. Skates fināls ar objektu prezentāciju plānots jūnija vidū, labāko apbalvošana – jūlijā.

Skates 2.kārtai izvirzītās būves var skatīt mājaslapā gadabuve.lv un facebook/gadabuve.

Skates organizatori aicina visus interesentus piedalīties skates ikgadējā Būvniecības dienas konferencē 7.aprīlī, kuras gaitā līdz ar prezentācijām par ilgtspējīgu būvniecību notiks nozares dalībnieku diskusija par aktuālo situāciju pandēmijas un kara ietekmē.

Līdz ar pieteikumu iesniegšanas noslēgumu sāksies skates Gadagrāmatas sagatavošana, kurā būs informācija par visām skatei pieteiktajām būvēm. Līdz 30.aprīlim var pieteikt Gadagrāmatas jaunajai rubrikai Gada prieks nelielus, izcili plānotus un izpildītus objektus, kas izceļas ar kvalitāti, detaļu precizitāti, unikāliem vai ilgtspējīgiem risinājumiem un ir uzskatāmi par labās prakses piemēru būvniecībā. Līdz 30.aprīlim tiek gaidīti arī skolēnu zīmējumu konkursa dalībnieku darbi.

Šogad skates galvenais partneris ir zīmols Ceresit ar kompāniju Henkel Balti OU. Skates norisi atbalsta Saint-Gobain, MiTek Baltic, EJOT, Baumit, Geberit, Collomix, Alejas projekti, Landscape Construction, S.B.C., PERI un Tikkurila.

Skates rīkotāju partneri ir 15 būvniecības nozares nevalstiskās organizācijas, Būvniecības valsts kontroles birojs, VAS Valsts nekustamie īpašumi, Latvijas Pašvaldību savienība, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, RISEBA FAD un nozares žurnāls Būvinženieris.

Informatīvie atbalstītāji: žurnāls Būvinženieris, LETA, Nozare.lv, building.lv, būvlaukums.lv, abc.lv, buvbaze.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI