DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Vietējās pašvaldības apvienojas labklājībai un mieram

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Eiropas Padomes Labas pārvaldības ekspertīzes centrs sadarbībā ar Ukrainas Kopienu un teritoriālās attīstības ministriju aicina uz tiešsaistes konferenci "Vietējās pašvaldības apvienojas labklājībai un mieram" 29. martā. Konferenci atbalsta Ukrainas Pilsētu asociācija un Ukrainas Apvienoto kopienu asociācija.

Konference ir veltīta situācijai Ukrainā, pašvaldību izaicinājumiem un iespējām turpināt sniegt publiskos pakalpojumus kara apstākļos. Tā ir viena no vairāku konferenču cikla, ko organizatori rīko, lai veicinātu informācijas apmaiņu starp pašvaldību vadītājiem Ukrainā un ārvalstīs, katru no konferencēm adresējot konkrēta reģiona valstīm. 29.marta konferencē īpaši aicināti piedalīties Baltijas valstu un Ziemeļvalstu pašvaldību un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

Par spīti Krievijas armijas uzbrukumiem, kas radījuši neatgriezeniskus postījumus publisko pakalpojumu sniegšanas infrastruktūrai,  Ukrainas pašvaldības turpina nodrošināt pamatpakalpojumus pat okupētajās un aplenktajās teritorijās. Kā norāda konferences organizatori, Ukrainas pašvaldību pūles nodrošināt pakalpojumus gan pastāvīgajiem iedzīvotājiem gan iekšzemē pārvietotajām personām krīzes apstākļos ir starptautiski jāskaidro, jāapspriež un Ukrainas pašvaldībām ir arī jāpalīdz.

Konferencē piedalīsies Ukrainas kopienu un teritoriālās attīstības ministrs Oleksijs Čerņišovs, kā arī vairāku pilsētu mēri, tostarp Kijivas mērs Vitālijs Kļičko.

Norises laiks: 29.marts, plkst.12:00-13:30 (Latvijas laiks)

Norises formāts: attālināti, Zoom platforma

Konferencē tiks nodrošināta sinhronā tulkošana ukraiņu, angļu un krievu valodās.

Konferences programma (angļu valodā) 

Lūdzu ņemt vērā, ka programmā norādīts CET (Centrāleiropas) laiks

Pievienošanās iespējas:

Join Zoom Meeting:

https://kls-agencyua.zoom.us/j/85610999604?pwd=RHFCUjJ4VmJNblh2aXZXdEpNcEE3UT09

Meeting ID: 856 1099 9604

Passcode: 097587

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI