DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. martā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Vebinārā informēs par daudzdzīvokļu ēkas energoefektīvas atjaunošanas projektu realizāciju

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 22. martā, plkst.10.00 Rīgas enerģētikas aģentūra (REA) rīko vebināru par daudzdzīvokļu ēkas energoefektīvas atjaunošanas projektu realizāciju, kurš norisināsies tiešsaistē MS Teams.

REA ir publiskojis vebināra programmas lektoru sarakstu, kuri pasākuma laikā turpinās meklēt risinājumus, kā samazināt apkures izmaksas daudzdzīvokļu ēkās. Kā pieņemt lēmumus par ēku energoefektīvu atjaunošanu. Lektori iepazīstinās ar dzīvokļa īpašnieka tiesībām un pienākumiem, par īpašumu un kopīpašumu. Dalībnieki uzzinās par dzīvokļu īpašnieku biedrības nozīmi ēku apsaimniekošanā un atjaunošanā, kā arī ēku atjaunošanas finansēšanu un pieejamo līdzfinansējumu.

Dalībai vebinārā var pieteikties jebkurš interesents, aizpildot pieteikuma formu tiešsaistē (https://forms.office.com/r/a1f1jUbQCk). Dalība vebinārā - bez maksas. Reģistrētie dalībnieki savā e-pasta adresē saņems piekļuves saiti veiksmīgai dalībai dienu pirms tiešsaistes pasākuma. Dalībniekiem pēc pieprasījuma tiks izsniegts apmeklējuma apliecinājums.

Vebinārs ir turpinājums REA organizētajam apmācību ciklam Rīgas iedzīvotājiem, kuros padziļināti tiek apskatīti aspekti daudzdzīvokļu ēku atjaunošanas procesam. Apmācību cikla ieraksti un stāsti meklējami REA tīmekļa vietnē.

Atgādinām, ka REA ir izveidojusi atbalsta punktu – vienas pieturas aģentūru (https://rea.riga.lv/lv/lapas/konsultacijas), kurā daudzdzīvokļu ēku iedzīvotāji var iegūt visaptverošu informāciju par iespējām renovēt savu mājokli. Iedzīvotāji var saņemt atbalstu visa ēkas atjaunošanas procesa laikā – sākot no idejas, pirmajām ēkas kopsapulcēm un dzīvokļu īpašnieku biedrības dibināšanas līdz ēkas būvniecības darbu pabeigšanai, tai skaitā, par projektu vadību un līdzfinansējuma piesaisti ēku atjaunošanas programmā un citiem jautājumiem.

 

Vebināra programma

Laiks

Temats

Runātājs

10:00

Kompleksa ēkas energoefektīvas atjaunošanas priekšrocības.

Jānis Ikaunieks, Rīgas enerģētikas aģentūra

10:25

Daudzdzīvokļu ēka. Īpašums un kopīpašums. Dzīvokļa īpašnieka tiesības un pienākumi.

Dace Vārna,

Juriste, eksperte ēku apsaimniekošanas jautājumos

10:50

Ēkas valdījuma tiesību pārņemšana. Dzīvojamās mājas pārņemšanas procedūra. Dzīvokļu īpašnieku biedrības priekšrocības atjaunojot ēku. Kopības lēmumu pieņemšana.

Āris Elsts,

PRO DEV24

11:20

Daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes finansēšanas nosacījumi. Kredītiestādes viedoklis.

Arta Sēne, AS Citadele banka

11:40

Ēku energoefektivitātes projektu vadība. Līdzfinansējums.

Arnis Lelītis, Rīgas enerģētikas aģentūra

12:00

Viedokļu apmaiņa.

Visi

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā̄ aicinām sazināties ar REA - e-pasts: arnis.lelitis@riga.lv vai tālr. 67012437, 29444448

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI