DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Siguldas Gaujas tilta mastos plīvo 16 Ukrainas karogi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Esot kopā ar ukraiņu tautu smagajās cīņās par brīvību, turpmāk uz Gaujas tilta Siguldā plīvos 16 Ukrainas karogi. “Ar šo es vēlos ikvienam no mums atgādināt, cik svarīga un trausla ir brīvība. Šķērsojot tiltu, pacelsim acis augšup un atcerēsimies svarīgāko – mēs iestājamies par mieru un tiesībām dzīvot suverēnā un neatkarīgā valstī,” saka Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Lai paustu atbalstu ukraiņiem, šodien, 2. martā, plkst. 18.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā klātesošajiem būs iespēja vienoties emocionālā ukraiņu karavīru dziesmā, izpildot to kopā ar grupu “Dzelzs vilks” un Siguldas novada amatiermākslas kolektīviem. Solidarizējoties ar ukraiņiem, stacijas laukumā varēs izlikt sveces “Слава Україні” kontūrā.

Pār Siguldu šodien, 2. martā, ap plkst. 18.00 pārlaidīsies arī Gunāra Dukštes vadītais gaisa balons ar Ukrainas karogu, aicinot uz mieru visā pasaulē!

Ar šo atbalsta akciju iedzīvotāji aicināti paust atbalstu tiem, kuri šobrīd cīnās par savu un arī mūsu brīvību un neatkarību, stingri nosodot Krievijas režīma uzsākto karu. Iedzīvotāji aicināti pulcēties ar Ukrainas karogiem, plakātiem vai saukļiem, kas demonstrē atbalstu Ukrainai, nevis uz agresīvu izpausmi naidā pret Krievijas iedzīvotājiem. Mēs vēlamies kopīgā un siltā gaisotnē sūtīt spēku un izturību Ukrainas kareivjiem, izpildot dziesmu ukraiņu valodā “Браття українці / Ukraiņu brāļi”.

Karavīru dziesmas vārdi atrodami šajā saitē, nošu materiāls pieejams šeit. Iemācīsimies un izdziedāsim šo dziesmu kopā! Šī karavīru dziesma stāsta par Ukrainas patriotu, kurš atvadās no savas ģimenes, lai ar pārliecību un dievpalīgu dotos karā aizsargāt savu zemi – Ukrainu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI