DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Jānis Bordāns piedalīsies Latvijas nacionālo partizānu atceres dienas pasākumos Ziemeļlatgalē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 2. martā, Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns apmeklēs Ziemeļlatgali, lai godinātu nacionālo partizānu piemiņu.

Balvos J.Bordāns noliks ziedus pie pieminekļa Latgales partizānu pulka kritušajiem karavīriem, kā arī piedalīsies atceres pasākumā Stompaku purvā par godu Latvijas nacionālajiem partizāniem, kuri 1945.gadā naktī uz 3.martu piedalījās vērienīgākajā kaujā nacionālās bruņotās pretošanās kustības vēsturē.

Šogad 2.martā pirmo reizi Latvijas vēsturē tiks atzīmēta Nacionālo partizānu bruņotās pretestības atceres diena. Pērn jūnijā Stompaku kaujas datumu Saeima noteica par atceres dienu, pieminot latviešu tautas pretošanos padomju okupācijas varai.

Stompaku purvā pirms 77 gadiem notika nozīmīgākā nacionālo partizānu cīņa ar NKVD (PSRS Iekšlietu tautas komisariāts) karaspēku. Stompaku kauja uzskatāma par lielāko kauju pēc Latvijas Republikas okupācijas. Tajā piedalījās vairāki simti nacionālo partizānu, kas izcīnīja smagu kauju pret čekas karaspēku, paliekot nesakauti un organizēti atkāpjoties, lai izvairītos no draudošā aplenkuma un papildu zaudējumiem.

Vizītes ietvaros tieslietu ministrs Balvos piedalīsies atbalsta mītiņā par Ukrainas brīvību, kā arī tiksies ar Latgales apgabaltiesas zvērinātu notāri Inesi Lauri, lai apspriestu notariālo pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI