DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. februārī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Jau 654 uzņēmumi ir piedāvājuši praktisku atbalstu Ukrainai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Līdz 28. februārim kopumā 654 uzņēmumi pauduši gatavību sniegt palīdzību Ukrainai un tās iedzīvotājiem. Ekonomikas ministrija pateicas ikvienam uzņēmumam, ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kas jau snieguši atbalstu vai pauduši gatavību sniegt palīdzību Ukrainas iedzīvotājiem.

Līdz 28. februārim 84 uzņēmumi no visas Latvijas pauduši gatavību ziedot dažādas pirmās nepieciešamības preces, ilgāk uzglabājamas pārtikas preces, higiēnas un medicīnas preces, apģērbu, degvielu, autoķīmijas preces, arī autotransportu un sakaru un saziņas līdzekļus, kā arī bez atlīdzības izmitināt Ukrainas iedzīvotāju ģimenes, kas bijušas spiestas izbraukt no savas valsts pastāvošo draudu dēļ.

Tāpat šobrīd 312 tūristu mītnes visā Latvijā paudušas gatavību uzņemt ap 8000 cilvēkus no Ukrainas. Visvairāk palīdzību piedāvājušas tūristu mītnes Rīgas pilsētā, Tukuma novadā, Madonas novadā, Liepājā un Dienvidkurzemes novadā, kā arī Siguldas un Ventspils novados. Tūristu mītnes bēgļu izmitināšanai var piedāvāt dažāda lieluma dzīvojamās platības, sākot no vienas gultas vietas istabām līdz četru un vairāk gultasvietu numuriem.

Savukārt 258 Latvijas uzņēmumi iesnieguši informāciju par vairāk kā 1300 vakancēm, kuras varētu piedāvāt Ukrainas iedzīvotājiem. Uzņēmumi piedāvā plašu spektra brīvās darba vietas – mežstrādnieki, sabiedriskās ēdināšanas darbinieki, izglītības iestāžu darbinieki, dažādi būvniecības specialisti, šuvējas, lauksaimniecības sektora darbinieki, kokapstrādes speciālisti, kā arī mehāniķi, metinātāji, autoatslēdznieki, utt.

Šobrīd valsts pārvaldes institūcijas veic koordinētu atbalsta sniegšanu Ukrainai un Ukrainas iedzīvotājiem. Ekonomikas ministrija ir pastāvīgā komunikācijā ar Latvijas uzņēmējiem un uzņēmējus pārstāvošajām organizācijām, lai apzinātu iespējas sniegt tūlītēju palīdzību, sagādājot pirmās nepieciešamības preces nosūtīšanai uz Ukrainu, nodrošinot ar izmitināšanu Ukrainas iedzīvotājus, kā arī apzinot Latvijas uzņēmēju gatavību nepieciešamības gadījumā piedāvāt darba vietas šiem cilvēkiem.

Joprojām aicinām visus, kuriem ir iespēja palīdzēt un kuri ir gatavi iesaistīties ziedošanas akcijā, norādīt savu informāciju šajās vietnēs:

  • uzņēmumi, kas gatavi ziedot preces vai bez atlīdzības uzņemt bēgļus: ej.uz/Ukrainai (informāciju apkopo Ekonomikas ministrija un iesniedz Aizsardzības ministrijai);
  • tūristu mītnes, kas gatavas par atlīdzību izmitināt bēgļus: https://ej.uz/anketa-tūristu-mītnēm  (informāciju apkopo Ekonomikas ministrija un iesniedz Iekšlietu ministrijai);
  • uzņēmumi, kas gatavi nodarbināt bēgļus: ej.uz/vakancescilvekiemnoukrainas (informāciju apkopo Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra);
  • iedzīvotāji, kas gatavi bezmaksas uzņemt bēgļus: ej.uz/atbalstscilvekiemnoukrainas  (informāciju apkopo biedrība “Gribu palīdzēt bēgļiem”).

Vienlaikus aicinām iedzīvotājus, kas ir gatavi palīdzēt, individuāli nedoties uz robežkontroles punktiem, bet gan sazināties ar nevalstiskām organizācijām vai valsts institūcijām, kas koordinē palīdzības sniegšanu un kas informēs, kur un kāda palīdzība nepieciešama.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI