DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
6
6

Rīga gatava operatīvai bēgļu uzņemšanai no Ukrainas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 24. februārī, Rīgas sadarbības teritorijas Civilās aizsardzības komisija (CAK) izvērtēja iespējas izpildīt valdībā pieņemto plānu bēgļu uzņemšanai no Ukrainas un atzina, ka Latvijas galvaspilsēta ir gatava operatīvai rīcībai.

Vadoties no plānā dotajiem uzdevumiem, CAK uzdeva atbildīgajām institūcijām izstrādāt vajadzīgās procedūras, apzināt nepieciešamos resursus un nodrošināt saskaņotu rīcību.

“Sēdē vienojāmies, ka līdz ar pirmo bēgļu ierašanos jābūt skaidrībai par nepieciešamo rīcību gan iedzīvotājiem, gan iestādēm, ir jānodrošina informācijas aprite, palīdzības tālruņi un elektroniskās saziņas veidi. Bēgļu izmitināšana tiks koordinēta sadarbībā ar valsti, bet pašvaldība apzinās izglītības iespējas bērniem gan skolās, gan bērnudārzos,” norādīja Rīgas vicemēre, CAK priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola.

Tāpat pašvaldība apzinās iespējamo sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām palīdzības sniegšanai un drīzumā plānots arī izveidot pakalpojumu ceļvedi ukraiņu valodā.

Jau vēstīts, ka Rīgas dome ceturtdien, ārkārtas sēdē pieņēma deklarāciju, kurā  kategoriski nosoda Krievijas Federācijas agresiju, uzbrūkot Ukrainai, kā arī pauž solidaritāti Ukrainas tautai un nelokāmu atbalstu Ukrainas brīvībai, suverenitātei un teritoriālajai nedalāmībai. Tāpat dome nolēma atvēlēt palīdzības sniegšanai Ukrainai un tās iedzīvotājiem 500 000 eiro.

Rīgas pašvaldība atbalsta Ukrainas tautu tās cīņā par savas valsts pastāvēšanu, un tiesībām noteikt savu nākotni. Rīga izrāda solidaritāti un dod signālu ukraiņu tautai, tāpat kā visai pasaulei, ka Ukraina nav viena savā cīņā par neatkarības aizstāvēšanu.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI