DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. februārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrija brīdina par viltus ziņu saziņas lietotnē WhatsApp

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Aizsardzības ministrija vērš uzmanību, ka saziņas lietotnē WhatsApp pašlaik tiek izplatīta viltus ziņa krievu valodā, maldinoši informējot par jauniem saziņas noteikumiem, kas valstī stāšoties spēkā no rītdienas.

Viltus ziņā tiek maldinoši apgalvots, ka tiks ierakstīti visi izsaukumi, tālruņa zvani, kā arī Whatsapp ziņas un zvani. Tikšot arī veikta visu sociālo tīklu un forumu uzraudzība.

Tāpat viltvārži aicina šo ziņu pārsūtīt draugiem un ģimenei jau šodien, jo no rītdienas valstī visa personiskā saziņa tikšot īpaši uzraudzīta, un viss rakstītais vai teiktais var tikt izmantots pret iedzīvotājiem, kas to pauduši.

Aizsardzības ministrija uzsver, ka šī ir viltus ziņa, kas izplatīta, lai iedzīvotājos radītu nedrošību un neuzticēšanos valstij un aicina to nepārsūtīt tālāk, tādējādi kavējot dezinformācijas izplatīšanos.

Turpinoties Krievijas agresijai pret Ukrainu, ir sagaidāms dezinformācijas jeb viltus ziņu pieaugums informatīvajā telpā ar mērķi ietekmēt sabiedrības viedokli un veicināt paniku, tāpēc Aizsardzības ministrija aicina iedzīvotājus kritiski izvērtēt publicēto un saņemto ziņu saturu, kā arī šo ziņu avotus.

Aicinām izmantot tikai uzticamus informācijas avotus – valsts iestāžu mājaslapas un sociālo mediju kontu profilus, kā arī medijus, kas sevi pierādījuši kā objektīvus informācijas līdzekļus!

Vienlaikus uzsveram, ka tiešs militāra rakstura apdraudējums Latvijai nepastāv, tomēr apliecinām, ka Nacionālie bruņotie spēki ir gatavi reaģēt uz jebkādiem apdraudējuma scenārijiem, ja gadījumā Latvijas iedzīvotāju drošība un valsts suverenitāte tiks apdraudēta.

Atgādinām, ka var būt dažāda rakstura krīzes, piemēram, dabas katastrofas, elektrības traucējumi, interneta darbības pārtraukumi, kas var radīt ķēdes reakciju, apgrūtinot ikdienas dzīves ritumu. Tādēļ vēlreiz aicinām iepazīties ar bukletu “Kā rīkoties krīzes gadījumā”, kas latviešu, angļu un krievu valodā pieejams portālā: https://www.sargs.lv/lv/tema/72stundas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI