DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

LPS 18. martā atklās inovatīvu misiju par viedām pašvaldībām

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) 18. martā ar tiešsaistes diskusiju atklās inovatīvu misiju “Viedas pašvaldības ceļā uz klimatneitralitāti līdz 2030. gadam”, kas iecerēta pēc Eiropas Komisijas parauga. Pasākums notiks tiešsaistē, no plkst. 10:00 līdz plkst.13:40, un dalībai tajā var pieteikties līdz 16. martam LPS tīmekļa vietnē.

Īru dramaturgs Oskars Vailds ir teicis: “Vienmēr tiecieties sasniegt mēnesi, jo pat tad, ja jums tas neizdosies, būsiet sasnieguši zvaigznes.” Tāpat kā mazas lietas veido lielus notikumus, tāpat arī inovācijas un inovāciju potenciāls ir ikdienā, un, to mērķtiecīgi izmantojot, varam atrisināt lielus izaicinājumus un sasniegt sākotnēji šķietami apjomīgus mērķus. Tāpēc Latvijas Pašvaldību savienība 2022. gadā nolēmusi iniciēt inovatīvu misiju “Viedas pašvaldības ceļā uz klimatneitralitāti līdz 2030. gadam”.

Jaunā misija iecerēta pēc Eiropas Komisijas inovatīvā parauga, lai ar tās starpniecību sasniegtu konkrētus rezultātus Eiropas Savienībā izvirzīto visizaicinošāko mērķu sasniegšanai. Tā ietvers jaunu pieeju, kur katra pašvaldība izvērtē un izstrādā rīcībpolitikas un virzienus, kam seko ilgtermiņā, iekļaujot attīstības projektus Eiropas zaļā kursa un nevienlīdzības mazināšanas mērķu sasniegšanai. Jaunā pieeja tāpat nozīmē mērķu sasniegšanu, pārvaldībā un sadarbībā integrējot pētniecību un inovācijas, aktivitātēs iesaistot arī iedzīvotājus, ņemot vērā arī jaunās Eiropas Bauhaus iniciatīvas koprades principu.

Misijas atklāšana - vebinārs veidots kā pētniecības, inovāciju, pārvaldības un sadarbības elementu kaleidoskops, piedāvājot Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvju, Latvijas Bankas ilgtspējas virziena vadītāja Edvarda Kušnera, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidenta Ivara Kalviņa, Rīgas enerģētikas aģentūras direktora Jāņa Ikaunieka, SIA “Ventspils nafta” termināla Biznesa attīstības vadītāja Kaspara Liepiņa un SIA "Electrify" vadītāja un līdzīpašnieka Agra Amoliņa stāstos un viedokļos par ekonomikas transformāciju, klimata mērķiem un inovācijām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI