DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. februārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Aviācijas bāze Lielvārdē uzņem ASV Bruņoto spēku transporta un kaujas lidaparātus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Aizsardzības ministrija

Februārī Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē ierodas ASV militārās transporta lidmašīnas “C-17A” un kaujas helikopteri “AH-64 Apache”, lai piedalītos starptautiskajās militārajās mācībās “Saber Strike 22”.

Veicot kravu transportēšanu, sākot no 18.februāra - gandrīz katru dienu - bāze uzņem un apkalpo vienu lidmašīnas “C-17A” reisu. Savukārt, 20 ASV kaujas helikopteru “AH-64 Apache” ierašanās Aviācijas bāzē plānota pēc 19.februāra - atkarībā no laikapstākļiem.

ASV Bruņoto spēku pavēlniecības Eiropā organizētās militārās mācības “Saber Strike22” Latvijā norisinās līdz 23.martam.  Šīs mācības ir iepriekš plānotas, un to mērķis ir pilnveidot sabiedroto valstu un Nacionālo bruņoto spēku vienību savietojamību taktisko operāciju laikā, tostarp demonstrējot spējas izpildīt uzdevumus ziemas apstākļos. Mācību ietvaros paredzēti arī Baltijas reģiona pretgaisa aizsardzības vienību kopīgi treniņi. 

“Saber Strike 22” uzdevumu izpildē dažādos mācību posmos piedalīsies militārais personāls, sauszemes militārā tehnika un militārā aviācija. Mācību uzdevumus kopīgi veiks  apakšvienības no 12 valstīm: Latvijas un ASV, kā arī vēl no 10 valstīm - Albānijas, Čehijas, Islandes, Itālijas, Melnkalnes, Kanādas, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kuras veido Latvijā izvietoto NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu.

Iedzīvotāju ievērībai!

Starptautisko militāro mācību un vingrinājumu laikā februārī un martā Latvijas gaisa telpā regulāri lidos militārās lidmašīnas un helikopteri.

Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot militāro lidaparātu pārvietošanos valsts gaisa telpā. Visi lidojumi ir iepriekš plānoti, saskaņoti un notiek tikai normatīvajos aktos noteiktajā augstumā un ātrumā. Lidaparātu radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara nekādu kaitējumu cilvēkiem un īpašumam. 

Nacionālie bruņotie spēki atvainojas par iedzīvotājiem sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret Latvijā notiekošajām militārajām mācībām, kas vērstas uz valsts nacionālās aizsardzības un NATO kolektīvās drošības stiprināšanu.

Visi militāro mācību uzdevumi tiek veikti atbilstoši Latvijā noteiktajiem Covid-19 izplatības ierobežošanas drošības pasākumiem.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI