DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. janvārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas Apmeklētāju un informācijas centram – 13

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Būtiska nozīme parlamenta dialogā ar sabiedrību ir Saeimas Apmeklētāju un informācijas centram, kas jau 13 gadus nodrošina nepastarpinātu informāciju par parlamenta darbu, kā arī īsteno dažādus projektus. Apmeklētāju centrs dibināts 2009.gada 29.janvārī.

13 gadu laikā Saeimā saņemti teju 72 000 iesniegumi, pa Saeimas informatīvo tālruni sniegtas vairāk nekā 14 000 konsultācijas, bet centra durvis vēruši teju 25 000 apmeklētāju.

Lai veicinātu parlamenta atvērtību, Saeimā tiek rīkotas dažādas tematiskas konferences un diskusijas par sabiedrībā aktuāliem jautājumiem, informatīvi izglītojoši pasākumi jauniešiem, kā arī svinīgi un sociāli nozīmīgi pasākumi un akcijas. Pielāgojoties Covid-19 nestajām pārmaiņām, pēdējos gados vairums pasākumu un akciju rīkots tiešsaistes formātā.

Arī Saeimas īstenotās skolu programmas “Iepazīsti Saeimu” lekcijas patlaban notiek tikai tiešsaistē. Programmas mērķis ir ieinteresēt jauniešus par politiskajiem procesiem Latvijā, izglītot par parlamentu un tā struktūru, likumdošanu, deputātu darbu, demokrātiju un sabiedrības līdzdalību. Līdz šim skolu programmā tiešsaistē piedalījušies teju trīs tūkstoši skolēnu no 145 skolām.

Lai skaidrotu Saeimas darbu, izstrādāti dažādi informatīvi izglītojoši materiāli, piemēram, infografikas, videomateriāli, prezentācijas un faktu lapas. Ikvienam ir iespēja sekot līdzi notikumiem un aktualitātēm parlamenta Facebook, Twitter, Flickr un Instagram kontos, kā arī YouTube kanālā.

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, Saeimas Apmeklētāju centru šobrīd klātienē var apmeklēt tikai, lai iesniegtu iesniegumu Saeimai. Citos jautājumos, tostarp lai noskaidrotu informāciju par parlamenta darbu, aicinām sazināties attālināti.

Pieteikties klātienes apmeklējumam var, zvanot uz tālruni 67087321 vai rakstot uz e-pastu info@saeima.lv. Apmeklētājus pēc iepriekšēja pieraksta centrs pieņem darbadienās no pulksten 9.00 līdz 16.30 Jēkaba ielā 16 (ieeja no Trokšņu ielas).

Saeimai adresētus rakstveida iesniegumus var nosūtīt arī pa pastu uz adresi Jēkaba ielā 11, Rīgā, LV-1811, rakstot uz e-pastu saeima@saeima.lv un Saeimas e-adresi 90000028300. Tāpat tos iespējams iesniegt portālā www.latvija.lv.

Infografika par centra darbību: https://www.saeima.lv/lv/par-saeimu/informativie-materiali-par-saeimu/infografika-saeimas-apmekletaju-un-informacijas-centram-13-gadi/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI