DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. janvārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RTU būvniecības studenti izstrādā priekšlikumus tirdzniecības centra «Olimpia» autostāvlaukuma siltumizolācijas problēmām

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Būvniecības inženierzinātņu fakultātes (BIF) 3. kursa studenti ir izveidojuši savus piedāvājumus tirdzniecības centra «Olimpia» pazemes autostāvvietas siltumizolācijas problēmas risināšanai. «Olimpia» atrodas Ķīpsalā, kaimiņos RTU studentu pilsētiņai, un šī ir viena no iespējām, kā RTU studenti, izmantojot studijās iegūtās zināšanas, palīdz risināt apkaimes iemītniekiem aktuālas problēmas.

Tirdzniecības centra īpašnieki vēlējās uzlabot pašreizējās autostāvvietas siltumizolācijas risinājumu, to pilnībā atjaunojot, tāpēc studentiem tika dots ļoti precīzs uzdevums – atrast pēc iespējas labākos siltināšanas risinājumus, ņemot vērā vairākus aspektus, to skaitā izmaksas, ieguvumus no ekspluatācijas, ugunsdrošību.

Studenti savus priekšlikumus izstrādāja hakatonā, kas tika rīkots mācību priekšmetā «Praktiskā būvfizika». Komandas piedāvāja siltināšanas risinājumus, to skaitā priekšlikumus par izdevīgākajiem un piemērotākajiem materiāliem atbilstoši veiktajiem siltumtehniskajiem un izmaksu aprēķiniem.

Risinājumu izstrādei bija atvēlētas četras stundas, kā arī vēl papildu laiks prezentāciju sagatavošanai. Minētajā laikā astoņas gan dienas, gan neklātienes studentu komandas, kurās katrā strādāja seši līdz astoņi studenti, risināja tirdzniecības centra «Olimpia» doto uzdevumu.

Tirdzniecības centra pārstāvji studentu sniegumu vērtē kā uzteicamu, un, iespējams, divus no studentu piedāvājumiem izvēlēsies, lai tos izpētītu vēl detalizētāk, piemēram, kādas varētu būt šo risinājumu reālās izmaksas.

Taču pēc studiju darba izpildes trīs labākās komandas saņēma «Olimpia» balvas – 1. vietas ieguvējkomandas katrs dalībnieks saņēma dāvanu karti 500 eiro vērtībā, savukārt 2. un 3. vietas ieguvējiem tika divu mēnešu fitnesa zāles abonements.

Hakatonā BIF studenti pierādīja spēju ātri risināt kompleksu problēmu reālam objektam, izskatot gan materiālu fizikālās īpašības, gan to iestrādes tehnoloģiju un izmaksas.

Tirdzniecības centrs «Olimpia» tāpat kā RTU studentu pilsētiņa atrodas Ķīpsalā, un RTU studenti ir bieži «Olimpia» apmeklētāji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI