DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. janvārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Valstu saslimstības rādītāji ar Covid-19

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
  • Covid-19 saslimstības 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju Latvijā šobrīd ir 860,71 (pirms nedēļas – 518,0).
  • Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomikas zonas vidējais rādītājs nedēļas laikā palielinājies līdz 2007,8 (nedēļu iepriekš – 785,4).
  • Igaunijā rādītājs palielinājies un aizvadītās nedēļas laikā sasniedzis 1196,7 (nedēļu iepriekš – 807,8).
  • Lietuvas rādītājs pieaudzis līdz 1657,1 (pirms nedēļas – 774,1).

​Aicinām iedzīvotājus vakcinēties, jo tas joprojām ir drošākais un efektīvākais aizsardzības veids, kas pasargā no smagām slimības formām un mazina Covid-19 infekcijas izplatību sabiedrībā. Atgādinām, ka balstvakcinācija spēj pastiprināt cilvēka imūno atbildi uzreiz, aizsargājošais efekts pēc vakcinācijas veikšanas ir jau nākamajā dienā. Balstvakcināciju aicinām doties saņemt uzreiz, neatliekot uz vēlāku laiku. Īpaši aicinām neatlikt balstvakcinācijas saņemšanu riska grupās esošās personas, personas no 40 gadu vecuma un personas, kas pirmreizējo vakcināciju saņēmušas pavasarī vai vasaras sākumā.

Saraksti pieejami šeit: https://www.spkc.gov.lv/lv/valstu-saslimstibas-raditaji-ar-covid-19-0

1 Aprēķini veikti, pamatojoties uz ECDC datiem: https://www.ecdc.europa.eu/en/publications-data/data-national-14-day-notification-rate-covid-19

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI