DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. janvārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

T. Linkaits sarunā ar vēstniekiem uzsver starptautiskās sadarbības nozīmi satiksmes nozares attīstībā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits trešdien, 12. janvārī, piedalījās Latvijas vēstnieku ikgadējā sanāksmē un, uzrunājot diplomātisko pārstāvniecību vadītājus, uzsvēra starptautiskās sadarbības un ģeopolitisko notikumu būtisko ietekmi uz transporta nozares attīstību.

Ministrs sarunā ar vēstniekiem atzina, ka satiksmes nozare ir viena no tām, ko pandēmija un tās radītās izmaiņas globālajās norisēs ir ietekmējusi visvairāk, taču ir būtiski atrast veidus, kā turpināt darbu un attīstīties arī šādā situācijā.

T. Linkaits pauda, ka transporta un īpaši tranzīta nozare ir ļoti atkarīga no globālajām norisēm pasaulē un ģeopolitiskās situācijas, kā piemēru minot gan kravu plūsmu no Baltkrievijas, ko ietekmē starptautiski noteiktās sankcijas, gan arī šī gada sākuma notikumus Kazahstānā, kas var atstāt ietekmi uz sadarbību tranzīta un loģistikas jomā.

Ministrs iepazīstināja vēstniekus ar aktualitātēm nozarē, tajā skaitā progresu Rail Baltica projektā, kurā jau notiek būvniecības darbi Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā un lidostā “Rīga”, norisinās projektēšana visā pamattrases garumā un pašlaik notiek arī iepirkuma konkurss pamattrases būvniecībai.

Satiksmes ministrs informēja vēstniekus par ministrijas darbu Eiropas Savienības zaļā kursa izvirzīto mērķu sasniegšanai un jaunās tiesību aktu pakotnes klimata jomā “Fit for 55” ietekmi uz transporta sektoru.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI