DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. decembrī, 2021
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

VNĪ: prototipēšanas darbnīcas “Riga Makerspace” izveides atkārtotajā iepirkumā pieteikušies 9 būvuzņēmēji

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Piedāvājumus prototipēšanas darbnīcas “Riga Makerspace izveidei A. Briāna ielā 13, Rīgā, pieteikušies 9 būvuzņēmēji. Piedāvātās līgumu cenas ir sākot no 6,8 miljoniem eiro, līdz 8,2 miljoniem eiro (bez PVN), pirms aritmētisko kļūdu pārbaudes. Iepirkuma uzvarētāju varēsim paziņot pēc piedāvājumu izvērtēšanas, 2022.gada sākumā,” informē VAS “Valsts nekustamie īpašumi”(VNĪ) valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs. 

Piedāvājumus prototipēšanas darbnīcas “Riga Makerspace” izveidei ir iesnieguši SIA “Bildberg”, “Eltex un LAGUTA”, pilnsabiedrība “P un S būvniecība”, personu apvienība “Multicentrs BL”, piegādātāju apvienība “BBA, TILTS, PMK”, SIA “Pillar Contractor”, pilnsabiedrība “SBSC”, SIA “Reaton, LTD” un SIA “Selva Būve”. Atkārtoti piedāvājumus ir iesnieguši 4 būvuzņēmēji. Ja nebūs pārsūdzību, iepirkuma rezultāti būs zināmi 2022.gada sākumā.

“Šogad pieredzētais, negaidīti straujais izejmateriālu cenu kāpums visus būvniecības procesa dalībniekus pārsteidza nesagatavotus. Atkārtotais iepirkums ir iespēja būvuzņēmējiem iesniegt piedāvājumus, ņemot vērā izmaiņas tirgus situācijā. Kapitālsabiedrības vēlme ir uzsākt būvniecību  visos trīs radošajos kvartālos iespējami drīz. Šobrīd uzsākam vērtēšanas procesu, lai noteiktu saimnieciski izdevīgāko un nepieciešamajai kvalifikācijai atbilstošāko piedāvājumu,” norāda Griškevičs.

Pirmajā prototipēšanas darbnīcas izveides iepirkumā bija pieteikušies 11 būvuzņēmēji. Par iepirkuma uzvarētāju, ar līgumcenu  6,37 miljoni eiro bez PVN, tika atzīts SIA “Selva būve”, taču  būvuzņēmējs atteicās no tiesībām slēgt līgumu par ieceres īstenošanu, savu lēmumu pamatojot ar izmaiņām tirgus situācijā.  Piedāvājumus atsauca arī citi pretendenti, kuri piedāvāja saimnieciski visizdevīgākos piedāvājumus, izvēli pamatojot ar  izmaksu neatbilstību faktiskajai tirgus situācijai, kā rezultātā iepirkumā paredzētos darbus par būvnieku iepriekš piedāvātajām cenām nebija iespējams īstenot.  

Kādreizējo Rīgas Vieglās rūpniecības tehnikuma ēku A. Briāna ielā 13, Rīgā, pielāgos kopumā sešu Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas un Latvijas Mākslas akadēmijas izglītības programmu vajadzībām, izveidojot atbilstošas jaunu produktu paraugu izgatavošanas jeb prototipēšanas darbnīcas, kas ļaus nodrošināt skolēniem un studentiem kvalitatīvu un konkurētspējīgu mācību procesu. Papildus tam tiks ierīkotas mūsdienīgas telpas semināriem un cita veida pasākumiem. Vairāk par projektu var uzzināt mūsu stāstu sērijas “Ēkas un Leģendas” video stāstā:

14.decembrī tika atvērti arī Tabakas fabrikas kvartāla 1. posma attīstības atkārtotā iepirkuma iesniegtie 12 piedāvājumi. Atkārtotajā iepirkumā 7 no 12 būvuzņēmējiem bija pieteikušies arī pirmajā iepirkumā. Piedāvātās līgumu cenas ir sākot no 3,7 miljoniem eiro līdz 5,4 miljoniem eiro (bez PVN).

Paralēli prototipēšanas kompleksa izveidei un Tabakas fabrikas 1.posma attīstībai, ar ERAF atbalstu, VNĪ Šķirotavas apkaimē - Meirānu ielā 2, veido VSIA “Latvijas Nacionālās operas un baleta” kultūras telpu un skatuves mākslu dekorāciju darbnīcu kompleksu, kurā šobrīd aktīvi norisinās būvniecības darbi.

Prototipēšanas darbnīcas “Riga Makerspace” attīstības projekta īstenošanai Kultūras ministrija piesaistījusi finansējumu no Eiropas Savienības fondu Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 5.6.1. specifiskā atbalsta mērķa “Veicināt Rīgas pilsētas revitalizāciju, nodrošinot teritorijas efektīvu sociālekonomisko izmantošanu” un 4.2.1. specifiskā atbalsta mērķa “Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu valsts un dzīvojamās ēkās” 4.2.1.2. pasākuma “Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu valsts ēkās” pirmās projektu iesniegumu atlases kārtas, kā arī valsts budžeta līdzekļus (tostarp Covid-19 finansējums ekonomikas sildīšanai caur ieguldījumiem būvniecībā).

VNĪ vadībā šobrīd turpinās darbs pie 54 dažādiem valstiski nozīmīgiem būvniecības objektiem ar kopējo projektu budžetu 223 miljoni eiro. Kapitālsabiedrība nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību ap 400 ēku un būvju nekustamajiem īpašumiem ar 1100 ēkām 1,02 milj. kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 3600 zemes īpašumu 9,6 miljonu kvadrātmetru platībā. VNĪ ir viens no 23 Latvijas uzņēmumiem, kas šogad Korporatīvās atbildības un ilgtspējas institūta „Ilgtspējas indeksa” vērtējumā saņēmis augstāko platīna godalgu, apliecinot labu pārvaldību un savas darbības ilgtspēju. Uzņēmums dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Latvijas Republikas Finanšu ministrija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI