DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. decembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

“Rīgas satiksme” sadarbosies ar CSDD, lai informētu par laikus neapmaksātām stāvvietām

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

„Rīgas satiksme” vienojusies par sadarbību ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) par atgādinājuma izsūtīšanu automašīnas īpašniekam (turētājam), ja “Rīgas satiksmes” apsaimniekotajās autostāvvietās būs izrakstīts pēcapmaksas paziņojums, kas nav apmaksāts 30 dienu laikā pēc izrakstīšanas. Līdz šim par laikā neapmaksātām stāvvietām informācija klientiem tika sūtīta tikai automašīnas valdītājam un jaunā sadarbība starp uzņēmumiem nodrošinās to, ka šādu informāciju saņems arī transporta līdzekļa turētājs.

Rīgas satiksmes” valdes loceklis Jānis Golubevs atzīst: “Īstenojot šādu kārtību un sadarbojoties ar CSDD, esam realizējuši projektu, lai arī automašīnas turētājs, pirms piespiedu parādpiedziņas, tiktu informēts par laikā neapmaksātu stāvvietu. Līdz šim šāda veida paziņojumi, kas paredzēti tieši transportlīdzekļa īpašnieka (turētāja) informēšanai, netika sūtīti. Iepriekš informācija par pēcapmaksu, kas nav veikta noteiktajā termiņā, tika nodota transportlīdzekļa valdītājam. Esmu pārliecināts, ka šī jaunā kārtība uzlabos situāciju un veicinās autostāvvietu klientus uz savlaicīgu un lapbrātīgu pēcapmaksas paziņojumu apmaksu.”

Tāpat kā līdz šim, ja klientam “Rīgas satiksmes” autostāvvietās būs izrakstīts pēcapmaksas paziņojums, šādu informāciju varēs uzzināt “Rīgas satiksmes” mājaslapas sadaļā “Mani autostāvvietu pēcapmaksas paziņojumi”. Savukārt par tiem pēcapmaksas paziņojumiem, kuru  apmaksa kavēta, klients saņems atgādinājumu pa pastu vai e-CSDD portālā, ja būs piekritis šo informāciju saņemt elektroniski.

Transportlīdzekļa novietošanas apmaksu “Rīgas satiksmes” apsaimniekotajās autostāvvietās uzņēmums nodrošina vairākos veidos - autostāvvietu automātos, Riga Card lietotnē, vai ar īsziņu. Ja klients apmaksu par autostāvvietās novietoto automašīnu neveic, kontrolieris izraksta pēcapmaksas paziņojumu un novieto to uz automašīnas priekšējā stikla. Pēcapmaksas paziņojums ir jāapmaksā 30 dienu laikā no tā izrakstīšanas dienas.

Ja saņemts pēcapmaksas paziņojums, par izmantoto stāvvietu var norēķināties “Rīgas satiksmes” klientu apkalpošanas centros, autostāvvietu maksas automātā, autostāvvietu birojā Atgāzenes ielā 24a vai lietotnē Riga Card, kā arī, veicot pārskaitījumu uz bankas norēķinu kontu.

“Rīgas satiksme” aicina nekavēties ar pēcapmaksas paziņojuma apmaksu un norēķināties par izmantoto pakalpojumu norādītajā laikā, kā arī negaidīt atgādinājuma ziņojumus par nenokārtotajām saistībām pret “Rīgas satiksmi”.

Saziņai ar «Rīgas satiksmi» aicinām izmantot informatīvo tālruni 20361862, vai arī sūtīt e-pastu uz info@rigassatiksme.lv. Tāpat ar uzņēmumu var sazināties izmatojot mājas lapā www.rigassatiksme.lv esošo sadaļu «Sazinies ar mums», kurā ikviens elektroniski var iesniegt savu pieteikumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI