DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Šorīt Augšdaugavas novadā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 8. decembra plkst. 06.30 līdz 9. decembra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 73 izsaukumus – 22 uz ugunsgrēku dzēšanu, 34 uz glābšanas darbiem, bet 17 izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 4.55 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Augšdaugavas novada Šēderes pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu dzīvojamā mājā deg pirmais stāvs 35m2 platībā, otrais stāvs 60m2 platībā un jumts 60m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās septiņi cilvēki. Plkst. 8.17 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Plkst. 11.30 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu Kuldīgā, kur ugunsgrēks izcēlies divstāvu ražošanas ēkā. Notikuma vietā konstatēts, ka ražošanas ēkā deg žāvēšanas iekārta 120m2 platībā un ventilācijas šahta 1m2 platībā. Plkst. 13.05 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, elektrības drošinātājs, sodrēji četru ēku dūmvados, divas vieglās automašīnas, četros gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, starpsiena, starpstāvu pārsegums, pirts, šķūnis, neapsaimniekota ēka un divas dzīvojamās mājas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI