DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs ar Jaunzēlandes vēstnieci pārrunā divpusējo sadarbību un aktuālos ārpolitikas jautājumus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 6. decembrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs akreditācijas vizītē pieņēma jauno Jaunzēlandes vēstnieci Latvijā Alanu Rozu Hadsoni (Alana Rose Hudson). Vēstniece rezidē Varšavā, Polijā.

Sarunas laikā tika pārrunātas Latvijas un Jaunzēlandes divpusējās sadarbības aktualitātes, kā arī drošības politikas un Eiropas Savienības (ES) dienaskārtības jautājumi. A. Pelšs uzsvēra ciešākas divpusējās sadarbības iespējas informācijas un komunikāciju tehnoloģiju jomā un iepazīstināja ar praktiskās sadarbības piedāvājumu transporta un loģistikas nozarē. Jaunzēlandes amatpersonas tika aicinātas apmeklēt Latviju 2022. gadā.

Vēstniece uzsvēra, ka darbu uzsākusi laikā, kad abas valstis atzīmē diplomātisko attiecību nodibināšanas 30. gadadienu. A.R. Hadsone pozitīvi novērtēja Latvijas un Jaunzēlandes līdzšinējo sadarbību starptautiskajās organizācijās, kas balstīta kopīgos principos un vērtībās. Vēstniece pauda pārliecību, ka pēc Latvijas nerezidējošā vēstnieka Marģera Krama akreditācijas Jaunzēlandē attīstīsies ekonomiskais dialogs un vizīšu apmaiņa. A. Pelšs sacīja, ka pēc vēstnieka akreditācijas izveidosies arī ciešāks dialogs ar latviešu diasporu. Saskaņā ar Latvijas rīcībā esošajiem datiem pašlaik Jaunzēlandē dzīvo ap 200 Latvijas pilsoņu, visvairāk Kraistčerčā un Oklendā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI