DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs ar ES augsto pārstāvi ārlietās un drošības politikas jautājumos pārrunā migrantu krīzi pie Eiropas Savienības robežas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

1. decembrī Rīgā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Eiropas Savienības (ES) augsto pārstāvi ārlietās un drošības politikas jautājumos Žuzepu Borelu (Josep Borrell). Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja Baltkrievijas hibrīduzbrukumu ES ārējai robežai, drošības situāciju Ukrainā un Centrālāzijā.

E. Rinkēvičs pauda viedokli, ka pēdējās nedēļās ES ir demonstrējusi izlēmību un pašlaik efektīvi darbojas trīs virzienos – aktīva ārējā darbība, finansiālais, cilvēkresursu un materiāltehniskais atbalsts hibrīdapdraudējuma skartajām valstīm – Latvijai, Lietuvai un Polijai, kā arī preventīva rīcība attiecībā pret transporta kompānijām, kas iesaistītas vai atbalsta cilvēku kontrabandu.

Latvijas ārlietu ministrs aicināja ES turpināt darbu ar izcelsmes un tranzīta valstīm, kas atbalsta nelegālu ES ārējās robežas šķērsošanu un noteikt jaunas sankcijas pret Lukašenko režīmu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI