DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Multimediāla dejas izrāde “Latvju zīmēs rotāties” uz Forum Cinemas lielā ekrāna no 29. janvāra

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

No 2022. gada 29. janvāra Forum Cinemas kinoteātrī "Kino Citadele” iSENSE zālē būs skatāma multimediālā dejas izrāde “Latvju zīmēs rotāties”.

Multimediālas dejas izrādes filmēšana ilgusi vairāk kā trīs mēnešus, tajā piedalījušies ap 600 latviešu skatuviskās dejas dejotāji no septiņpadsmit Latvijas A grupu ansambļiem, Saulkrastu koris “Anima”, Bungu un dūdu mūzikas grupa “Auļi”, mūziķi Otto Trapāns, Undīne Balode, Jānis Kalniņš un Latvīte Cirse. Filmēšanas procesā iegūti 30 000 video faili jeb 196 stundu garš materiāls, lai taptu aptuveni stundu ilga multimediāla dejas izrāde. Video mākslinieku komanda Reiņa Blūma vadībā šobrīd veic pēdējos darbus, lai skatītājs šo notikumu varētu ne tikai piedzīvot un vērot, bet izjust kā emocionālu dejas, video un audio baudījumu.

Tas būs īpašs un unikāls notikums latviešu skatuviskās tautas dejas vēsturē, jo ierastā stadiona vai skatuves formāta vietā zīmes kārtosies digitālā vidē, saplūstot simtiem dejotāju ar tradīciju, animācijām un montāžas iespējām. Ikviens, kas piedalījies filmēšanas procesā, var apliecināt, ka dalība šajā projektā ir bijusi izaicinoša un neierasta, jo katrs dalībnieks ir filmējies vienatnē, tikai aptuveni nojaušot, kādi deju raksti veidosies, kuri dejotāji atradīsies blakus un kā to visu papildinās video mākslinieku radītā scenogrāfija.

Tāpat, kas nebijis skatuviskās tautas dejas kontekstā ir skaņas kvalitāte, ar kādu šī izrāde piedāvā ieklausīties 15 oriģinālos, tautas dziesmu tekstos balstītos Mārtiņa Miļevska radītos skaņdarbos. Skaņu režisors Kaspars Bārbals studijā “LAUSKA” izrādes skaņu celiņu izveidojis visaptverošajā un telpiskajā Dolby Atmos formātā.

Projektu īsteno mākslinieciskā darba grupa  - idejas autore un horeogrāfe inscenētāja Dagmāra Bārbale, režisors Reinis Suhanovs, komponists Mārtiņš Miļevskis, vokālo aranžējumu autore Laura Leontjeva, video režisors Reinis Blūms un skaņu režisors Kaspars Bārbals. Multimediālā dejas izrāde “Latvju zīmēs rotāties” tapusi sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru un biedrību “Vektors”. Atbalsta - Forum Cinemas, Rīgas Tehniskā universitāte, Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI