DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Latvija aizliedz ieceļošanu no vairākām Āfrikas valstīm un ceļojumu organizēšanu uz tām

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Lai pēc iespējas novērstu jaunā, potenciāli bīstamāka Covid-19 vīrusa paveida, kas pavisam nesen atklāts Dienvidāfrikas Republikā, izplatību Latvijā, valdība šodien, 26. novembrī, pieņēma lēmumu liegt izceļot un ieceļot no Dienvidāfrikas Republikas, Lesoto, Botsvānas, Zimbabves, Mozambikas, Namībijas, Svazilendas, Malāvijas. Liegums iebraukt neattieksies uz Latvijas valstspiederīgajiem vai ES pastāvīgajiem iedzīvotājiem ar uzturēšanās atļauju Latvijā.

Šāds lēmums pieņemts, reaģējot uz informāciju par jaunatklātā Covid-19 vīrusa paveida bīstamību un straujo izplatību.

Latvijas valstspiederīgajiem vai ES pastāvīgajiem iedzīvotājiem, kuri pēdējo 10 dienu laikā uzturējušies kādā no minētajām valstīm, ir pienākums:

  • uzrādīt Covid-19 RNS testa rezultātu, kas veikts 72 stundas pirms ieceļošanas Latvijas teritorijā;
  • veikt Covid-19 RNS testu pēc iespējas ātrāk, bet ne vēlāk kā 24 stundu laikā pēc ieceļošanas Latvijas teritorijā un 8 dienā pēc ieceļošanas Latvijā;
  • pēc ieceļošanas Latvijas teritorijā nekavējoties doties uz tūrisma mītni, lai ievērotu pašizolāciju 10 dienas pēc izbraukšanas no kādas no iepriekš minētām valstīm, informējot tūrisma mītni par to, ka ir ieradusies no augsta riska valsts un ir pienākums ievērot pašizolāciju.

Gadījumā, ja cilvēks, kurš ieceļojis Latvijā no kādas no minētām valstīm un nav ievērota pašizolācija tūrisma mītnē, tad mājsaimniecību locekļiem, kuri nonākuši kontaktā ar ieceļojušo personu, ir pienākums ievērot pašizolāciju dzīvesvietā, uzturēšanās mītnē vai tūrisma mītnē 10 dienas.

Tāpat aizliegti ceļojumi un to organizēšana uz minētajām valstīm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI