DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. novembrī, 2021
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ievēlēta jauna SIA “Rīgas Centrāltirgus” valde

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 20. decembra darbu sāks SIA “Rīgas Centrāltirgus” (RCT) jaunā valde. Par valdes priekšsēdētāju ievēlēta bijusī VAS “Valsts nekustamie īpašumi” nekustamā īpašuma portfeļa vadības pārvaldes direktore Agra Languša, savukārt valdes locekļa amatu ieņems Māris Skudra, kurš līdz šim pildīja RCT pagaidu valdes priekšsēdētāja pienākumus.

Kopš 4. jūnija, kad no amata atkāpās RCT valdes locekļi Artis Druvinieks un Kaspars Zauls, tirgu vadīja pagaidu valde. Rīgas dome organizēja publisku konkursu uz RCT valdes locekļu amatiem. Pieteikumi tika saņemti no 35 kandidātiem. Konkursa komisija, kurā vairākums ir neatkarīgie eksperti, kandidātu vērtēšanu veica trīs kārtās, tai skaitā piesaistot personāla atlases konsultantu. Atlases rezultātā locekļu amatos ievēlēti divi par labākajiem atzītie kandidāti.

Agra Languša ievēlēta valdes priekšsēdētājas amatā ar kompetenci nekustamā īpašuma attīstības, pārvaldīšanas, nomas un tirdzniecības organizēšanas jomā. Jaunā RCT valdes priekšsēdētāja Rīgas Tehniskajā universitātē ieguvusi augstāko izglītību nekustamo īpašumu pārvaldībā un profesionālo pieredzi guvusi gandrīz desmit gadus strādājot VAS “Valsts nekustamie īpašumi” un nodrošinot valstij un sabiedrībai svarīgu nekustamo īpašumu attīstību, pārvaldīšanu, apsaimniekošanu, iznomāšanu un izīrēšanu.

Jaunā RCT valdes priekšsēdētāja uzsver: “Centrāltirgum jākļūst atvērtākam, drošākam un sabiedrībai pieejamākam, un esmu pārliecināta, ka to iespējams panākt, uzlabojot tirgus korporatīvo pārvaldību un padarot tā darbības iekšējos procesus atklātus, sabiedrībai saprotamus un ilgtspējīgus. Rīgas Centrāltirgu nākotnē redzu kā pievilcīgu, skaistu un drošu vidi Rīgas pilsētā, kur ne tikai iepirkties, bet arī patīkami pavadīt laiku un baudīt kultūru. Viens no būtiskākajiem mērķiem, ko esmu izvirzījusi, sākot darbu Centrāltirgus valdē, ir padarīt tirgu mūsdienīgāku, piesaistīt gados jaunus klientus, padarīt to interesantu ģimenēm ar bērniem un pilsētas viesiem, tajā pašā laikā saglabājot tirgus kultūrvēsturiskās vērtības.”

Līdzšinējais SIA “Rīgas Centrāltirgus” pagaidu valdes priekšsēdētājs Māris Skudra ievēlēts valdes locekļa amatā ar kompetenci administratīvo jautājumu, finanšu vadības un juridiskā atbalsta jomā. Viņš Latvijas Universitātē ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnēs un vairāk nekā desmit gadus strādājis šajā kapitālsabiedrībā par Juridiskās daļas vadītāju.

Māris Skudra stāsta par savām iecerēm valdes locekļa amatā: “Sākot pastāvīgi pildīt Centrāltirgus valdes locekļa amata pienākumus, rūpēšos, lai tiktu turpināti jau iesāktie tirgus modernizācijas un attīstības darbi. Starp manām prioritātēm ir pilnvērtīgas iekšējās kontroles sistēmas interešu konfliktu un pretkorupcijas pasākumu jomā ieviešana, kā arī tirgus ieņēmumu un izdevumu struktūras sabalansēšana, paaugstinot uzņēmuma rentabilitāti. Jāizstrādā un jāapstiprina tirgus vidēja termiņa darbības stratēģija atbilstoši pilsētas izvirzītajiem finanšu un nefinanšu mērķiem, kā arī jāpieņem lēmums par Vidzemes tirgus attīstību. Tāpat jāturpina iesāktie uzlabojumi tirgus infrastruktūrā: autotransporta iebraukšanas un izbraukšanas sistēmas modernizācija, jaunu, modernu tirdzniecības nojumju uzstādīšana, rūpniecības preču tirgus atjaunošana, jaunu autostāvvietu izveide klientiem, pazemes atkritumu konteineru izbūve.”

Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange, runājot par jaunajai RCT valdei veicamajiem uzdevumiem, uzsver: “Rīgas Centrāltirgum ir nozīmīga loma gan rīdzinieku ikdienā, gan arī pilsētas vides veidošanā. Centrāltirgum jākļūst par sakārtotu, mūsdienīgu un vizuāli pievilcīgu telpu, kurā ir patīkami būt ikvienam pilsētas iedzīvotājam un viesim. No jaunās tirgus valdes sagaidu efektīvu iekšējo kontroli un ilgtspējīgu attīstības vīziju, lai tirgus darbība kļūtu rentablāka.”

Rīgas dome ir definējusi jaunu RCT stratēģisko mērķi. Tirgum ar ilgtspējīgu, caurspīdīgu pārvaldību jānodrošina pašvaldības tirgu teritoriju un tajās esošo ēku apsaimniekošana, vairojot to ekonomisko, sociālo un vides vērtību, kā arī jāveicina vietējo un dažādu citu kultūru produktu un pakalpojumu pieejamība. Viens no būtiskākajiem RCT izaicinājumiem ir tirgus ilgtermiņa telpiskās attīstības vīzijas izstrāde, kā arī Vidzemes tirgus attīstība. Jaunajai RCT valdei būs jābūt spējīgai arī pielāgoties pārmaiņām, kuras plānots veikt Rīgas domes kapitālsabiedrībās, iekļaujot tirgu plašākā pilsētas nekustamo īpašumu attīstības vīzijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI