DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas pašvaldība aicina svecīšu vakarā kapsētās izvairīties no pulcēšanās un ievērot distancēšanās prasības

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Svētdien, 21. novembrī, Rīgas 22 kapsētās atzīmēs Mirušo piemiņas dienu, kad daudzi iedzīvotāji atcerēsies savus mūžībā devušos tuviniekus. Cienot šo tradīciju, Rīgas pašvaldība aicina neaizmirst par epidemioloģiskās drošības prasībām -  atturēties no plašas pulcēšanās, ievērot divu metru distanci ar personām, ar kurām nav kopīga mājsaimniecība, kā arī nepieciešamības gadījumā lietot mutes un deguna aizsegus.

Īpaši tiek lūgts izvērtēt risku un nepieciešamību apmeklēt kapsētu, ja ir elpceļu infekcijas pazīmes.

Svecīšu vakarā Rīgas pašvaldības policija pievērsīs uzmanību sabiedriskās kārtības noteikumu ievērošanai kapu apkārtnē. Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, policija aicina ne tikai ievērot epidemioloģiskās drošības pasākumus, bet arī nepārkāpt Ceļu satiksmes noteikumus, lai pēc tuvinieku atdusas vietu apmeklēšanas nebūtu rūgtuma par  piemēroto sodu sakarā ar  automašīnas novietošanu tam neparedzētā vietā.

Gatavojoties šai latviešu tradīcijām nozīmīgai dienai, Rīgas domes Mājokļu un vides departaments  Lāčupes, Ziepniekkalna un Miķeļa kapsētās ir veicis ceļu remontu, kā arī kapsētās ir uzstādīti bioloģisko atkritumu konteineri.

Sakopjot savu tuvinieku kapavietas pirms Svecīšu vakara, novāktās rudens lapas   departaments lūdz novietot tam atbilstošajos atkritumu konteineros, savukārt plastmasa maisiņus, sveču iepakojumus un citus ne bioloģiskus atkritumus, tiem paredzētajās atkritumu tvertnēs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI