DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Izveidota podkāsta “Ne tikai par sociālo darbu” trešā epizode

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Turpinot runāt par svarīgām, ar sociālo jomu saistītām tēmām, podkāsta “Ne tikai par sociālo darbu” ietvaros, tapusi saruna par atbalstu sociālās jomas profesionāļiem situācijā, kad emocionālais un fiziskais izsīkums piemeklē ikvienu, bet slodze tikai pieaug, un dažādu iemeslu dēļ darba apjoms ir jādala uz mazāku darbinieku skaitu. Sarunas mērķis ir izcelt atbalsta nepieciešamību sociālās jomas profesionāļiem, rūpējoties gan par darbinieku pasargāšanu no izdegšanas gan organizāciju noturību.

“Šis ir nepārtrauktu pārmaiņu laiks. Sociālā darba speciālisti ir vieni no tiem, kuri savā darbā iznes krīzes radīto spriedzi uz mazāk aizsargāto sabiedrības daļu, un saskaras ar pārgurumu un trauksmi. Šajā laikā primāri ir izdzīvot. Pašaprūpes jautājums ir jāizvirza kā prioritāte Svarīgi, lai ne tikai supervizors ir tas, kurš darbiniekam dod signālu, ka veicamie darbi ir jāprioritizē, bet to saprot arī organizācijas vadītājs un uzraugošā ministrija,” saka Inese Stankus-Viša, supervizore, Latvijas supervizoru apvienības biedre.

“Supervīzija ir emocionāls atbalsts sociālajam darbiniekam profesionālajā ceļā, palīdzot atbildēt uz jautājumiem - Kur es esmu? Ko un kā es daru? Kā es ar to jūtos? Vai es redzu izaugsmes iespējas? Supervīzija ir stratēģija, kā savu darbu paveikt labāk. Sociālais darbs un organizācija attīstās caur supervīziju. Esmu novērojusi, ka tās organizācijas, kuras izmanto supervīziju gadu no gada - attīstās straujāk,” uzskata Evija Apine, supervizore, Latvijas supervizoru apvienības veidotāja.

Sarunā par supervīziju – tās mērķiem, ieguvumiem un attīstību piedalās supervizores Evija Apine un Inese Stankus-Viša no Latvijas supervizoru apvienības, kas jau gandrīz 20 gadus savā ikdienā vada supervīziju grupas sociālā darba speciālistiem un vadītājiem. Sarunu vada projekta “Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās” vadītāja Ilze Kurme.

Podkāsta saruna klausāma Labklājības ministrijas mājaslapā, projekta “Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās” Facebook lapā, Labklājības ministrijas Youtube kontā un Spotify vietnē, ierakstot podkāsta nosaukumu “Ne tikai par sociālo darbu”.

Podkāsts tiek īstenota ESF projekta Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās ietvaros. Projekts uzsākts 2015. gada aprīlī un turpināsies līdz 2023. gada decembrim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI