DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bruņoto spēku komandieris piedalās ES Militārās komitejas sanāksmē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 25. līdz 27. oktobrim Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš atradīsies darba vizītē Briselē, Beļģijā, lai piedalītos Eiropas Savienības (ES) Militārās komitejas sanāksmē.

ES bruņoto spēku komandieri sanāksmē pārrunās starptautiskās  un reģionālās drošības aktualitātes, kā arī apspriedīs ES stratēģiskā līmeņa dokumentu “Stratēģiskais kompass drošībai un aizsardzībai”, ES un NATO sadarbības aspektus, ES īstenoto apmācību misiju un starptautisko operāciju norisi, kā arī spēju attīstības jautājumus.

“Stratēģiskais kompass drošībai un aizsardzībai” ir ES stratēģiskā līmeņa dokuments, kura mērķis ir izstrādāt vienotu Eiropas drošības un aizsardzības kultūru, pamatojoties uz valstu kopīgajām vērtībām un mērķiem, vienlaikus ņemot vērā dalībvalstu drošības un aizsardzības politikas specifiku. Pamatojoties uz apdraudējumu analīzi un citiem dalībvalstu sagatavotajiem dokumentiem, Stratēģiskajā kompasā tiks noteikti politikas orientieri jeb konkrēti mērķi un uzdevumi tādās jomās kā krīžu pārvarēšana, noturība, spēju attīstība un starpvalstu partnerību veidošana. Plānots, ka ES Padome dokumentu pieņems 2022. gadā.

ES Militārā komiteja sanāk ES dalībvalstu bruņoto spēku komandieru sastāvā, kurus regulārās darba sanāksmēs pārstāv pastāvīgie militārie pārstāvji. Militārā komiteja sniedz Politikas un drošības komitejai militāro padomu un rekomendācijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI