DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Piedāvājam Eirāzijas valstīm jaunas loģistikas ķēdes un risinājumus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Starptautiskās transporta un loģistikas izstādes “TransLogistica Kazhstan 2021” laikā Satiksmes ministrijas valsts sekretāres vietnieks Uldis Reimanis tikās ar Kazahstānas industrijas un infrastruktūras attīstības ministru Beibutu Atamkulovu, ar kuru pārrunāja aktuālos sadarbības jautājumus transporta jomā, tostarp sadarbību aviācijas jomā.

“Pandēmija skaidri parādīja transporta un loģistikas nozares neaizsargātību – tradicionālās piegādes ķēdes pārtrūka, loģistikas izmaksas un piegādes laiks ievērojami palielinājās. Vienlaikus, Latvijas transporta sistēma un loģistikas nozare turpina attīstīties, rodot jaunus risinājumus. Partneriem varam piedāvāt jaunas loģistikas ķēdes Eirāzijas maršrutiem uz Skandināviju un Rietumeiropu,” komentē Uldis Reimanis.

Tikšanās laikā ministrs Atamkulovs īpaši uzsvēra kazahu puses ieinteresētību atsākt pandēmijas ietekmē pārtrauktos aviopārvadājumus maršrutā Rīga-Almati-Rīga, kurus kopš 2018. gada sekmīgi izpildīja nacionālā aviokompānija “airBaltic”. Papildus tika pārrunātas iespējas veicināt pasažieru skaita palielināšanu, izmantojot Rīgas lidostas kā nozīmīga aviācijas mezgla priekšrocības, kā arī izskatīt iespējas kazahu aviokompānijam izmantot Latviju kā tranzīta punktu lidojumiem uz ASV.  Šis jautājums tiks iekļauts arī tuvākajā laikā plānotajā Starpvaldību komisijas sēdes darba kārtībā.

Starptautiskā transporta un loģistikas izstāde “TransLogistica Kazahstan2021” notiek no 13. līdz 15. oktobrim Almatā, Kazahstānā. Tajā ar vienoto zīmolu “Via Latvia” piedalās Satiksmes ministrijas un Latvijas transporta nozares pārstāvji. Reimanis tās ietvaros uzstājās ar prezentāciju “Jaunas iespējas Eirāzijas savienojumu izveidei caur Latviju pēc pandēmijas periodā”, kurā runāja par iespējām un risinājumiem, kā mēs varam tālāk attīstīties un sadarboties strauji mainīgajā mūsdienu vidē.

Vizītes ietvaros valsts sekretāres vietnieka Reimaņa un Kazahstānas industrijas un infrastruktūras attīstības ministra vietnieka Berika Kamaļijeva vadībā  tika organizēta  Latvijas-Kazahstānas Starpvaldību komisijas Transporta darba grupas 3. sēde, kuras darba kārtībā bija diskusijas par sadarbības jautājumiem civilajā un kravu aviācijā, dzelzceļa pārvadājumos, starptautiskajos autopārvadājumos, kā arī transporta loģistikas jomā saistībā ar  Eirāzijas pārvadājumu veicināšanu. Puses vienojās līdz tuvākā laikā plānotai Starpvaldību komisijas sēdei sagatavot parakstīšanai nolīgumu par tiešo gaisa satiksmi, kas pašlaik ir izskatīšanā Kazahstānas pusē. Transporta darba grupas sēdē piedalījās Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Kazahstānas Republikā Irina Mangule,  VAS  «Latvijas dzelzceļš», SIA "LDz Loģistika" vadītāji un Latvijas ostu pārstāvji.

14. un 15.oktobrī Reimanis dosies uz Biškeku, lai ar Kirgizstānas transporta un komunikāciju viceministru un Kirgizstānas dzelzceļa uzņēmuma ”Kirgiz Temir Žolu” vadītāju pārrunātu turpmākās sadarbības iespējas transporta un loģistikas jomā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI