DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

9.oktobrī svin Pasaules pasta dienu – šoruden arī 100 gadu Latvijas uzņemšanai Pasaules Pasta savienībā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien, 2021.gada 9.oktobrī, Pasaules Pasta savienības 192 dalībvalstīs, arī Latvijā, atzīmēs Pasaules pasta dienu. Šajā datumā 1874.gadā dibināta Pasaules Pasta savienība (Universal Postal Union) – otra vecākā starptautiskā organizācija pasaulē –, un šogad aprit 100 gadu, kopš tajā uzņemta arī Latvijas valsts.

Pasaules pasta dienu 9.oktobrī atzīmē visās Pasaules Pasta savienības 192 dalībvalstīs – arī Latvijā, turklāt šogad aprit 100 gadu, kopš organizācijā kā pilntiesīga dalībniece uzņemta Latvijas valsts. Pasaules pasta savienībā, kas ir otra vecākā starptautiskā organizācija pasaulē, Latvija pēc valsts atzīšanas de iure uzņemta 1921.gada 1.oktobrī, un mūsu valsts dalība tajā atjaunota pēc valstiskās neatkarības atgūšanas 1992.gada 17.jūnijā.

Pasta nozares svētki tradicionāli tiek atzīmēti ar mērķi veidot izpratni par pasta lomu cilvēku un uzņēmumu ikdienas dzīvē, savukārt globālā šāgada Pasaules pasta dienas tēma ir Radīt inovācijas, lai atjaunotos!, uzsverot izaicinājumus, ar ko pēdējā gada laikā nācies saskarties visas pasaules pasta nozarei. Latvijas Pasts vīrusa radītajos apstākļos ne tikai spējis pielāgoties grūtībām, bet arī ik dienas nodrošināt sūtījumu piegādes un klientu apkalpošanu visā Latvijas teritorijā, kopš pandēmijas sākuma ne dienu nepārtraucot savu darbību.

Covid-19 pandēmijas periodā Latvijas Pasts ieviesa operatīvus risinājumus sūtījumu apmaiņai ar ārvalstu pasta uzņēmumiem, atklāja pilnībā automatizēto sūtījumu šķirošanas līniju, radīja jaunus modeļus sūtījumu izsniegšanai, proaktīvi nodrošināja būtisku pasta tranzīta sūtījumu apjoma pieaugumu un šo sūtījumu operatīvu apstrādi, izveidoja mūsdienīgu un ērtu rīku trešo valstu pasta sūtījumu atmuitošanai.

“Neviens šis pasākums nebūtu iespējams bez mūsu darbinieku pašatdeves un iesaistes. Pandēmijas periodā uzskatāms par līdz šim Latvijas Pastam visizaicinošāko laikposmu, kurā uzņēmums, pateicoties tā darbinieku neatlaidībai un saliedētībai, turpināja pasta pakalpojumu nodrošināšanu klientiem visā valsts teritorijā, ne mirkli nepārtraucot savu darbību, spējot apstrādāt arvien pieaugošos sūtījumu apjomus, ievērot stingrās drošības prasības apkalpošanai klātienē pasta nodaļās un ik darbdienu piegādāt sūtījumus klientiem arī visattālākajās Latvijas vietās. Sveicu visus pasta nozares darbiniekus svētkos, un vēlreiz izsaku savu cieņu un pateicību,” uzsver Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Šogad Pasaules pasta diena tiek atzīmēta 52.reizi. Pasaules pasta uzņēmumos darbojas aptuveni 656 000 pasta nodaļu, kurās ik gadu vairāk nekā miljards klientu izmanto plaša spektra pasta, elektroniskos, finanšu un loģistikas pakalpojumus. Pasta iestādēs visā pasaulē strādā vairāk nekā pieci miljoni darbinieki, kuri gadā vidēji apstrādā ap 280 miljardu vēstuļu un vairāk nekā 15 miljardus paku sūtījumu. 

Pasaules pasta savienība ir galvenā pasta pakalpojumu sniedzēju sadarbības organizācija, palīdzot nodrošināt universālu tīklu, kas sniedz iespēju visām dalībvalstīm sekot līdzi pasta produktu un pakalpojumu jaunumiem un attīstībai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI