DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

ES tieslietu ministri Luksemburgā apspriedīs pirmstiesas ieslodzījuma vietu standartus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 7. oktobrī, Luksemburgā notiekošajā Eiropas Savienības Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmē Latviju pārstāvēs Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Sanāksmē plānota tieslietu ministru politiskā debate par pirmstiesas ieslodzījuma vietu standartiem ES. Tāpat arī Eiropas Komisija ziņos par Eiropas Prokuratūras (EPPO) darbības rezultātiem.

Tieslietu ministru debatēs Slovēnijas prezidentūra ir aicinājusi diskutēt par pirmstiesas ieslodzījumu un attiecībā uz pirmstiesas ieslodzījuma apstākļu attiecināmajiem minimālajiem standartiem, kas būtu prioritāri ES, lai veicinātu dalībvalstu savstarpējo sadarbību. Diskusija plānota arī par citām iniciatīvām, kas varētu palīdzēt uzlabot aizturēšanas apstākļus un brīvības atņemšanas alternatīvos pasākumus.

Latvijā spēkā esošajos normatīvajos aktos ir nostiprināts atļautais telpas platības lielums uz vienu ieslodzīto, ir izveidota un jau ilgstoši stabili darbojas ieslodzīto veselības aprūpes sistēma. Tāpat regulāri tiek veikti pasākumi ieslodzījuma vietu materiālo apstākļu uzlabošanai – notiek apjomīgas renovācijas un remonti pieejamo valsts budžeta līdzekļu ietvaros, un darbs pie jaunā Liepājas cietuma būvniecības procesa plānošanas. Tiek veikti arī citi pasākumi ieslodzījuma apstākļu pilnveidošanai.

Padomes sanāksmē plānots arī apstiprināt Slovēnijas prezidentūras sagatavoto secinājumu projektu par ES stratēģiju par bērna tiesībām, lai sekmētu bērnu tiesību aizsardzību ES dalībvalstīs. Latvijas izstrādātā Nacionālajā attīstības plānā 2021. -2027. gadam izvirzītās prioritātes mērķi lielā mērā sakrīt ar ES stratēģiju par bērnu tiesībām.

Tieslietu un iekšlietu padomes sēdē Eiropas Komisija informēs par Eiropas Prokuratūras (EPPO) darbību laika posmā no 2021. gada jūnija līdz 2021. gada 22. septembrim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI