DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas skolēni iepazinās ar mācību robežu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šī gada 30.septembrī norisinājās Valsts robežsardzes koledžas un Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas sadarbības pasākums “Robeža 2021”.

Sadarbības pasākumā piedalījās Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas vispārējās izglītības profesionāli orientētā virziena mazākumtautību programmas “Valsts robežas drošība” klases skolēni, kuri kopā ar Valsts robežsardzes koledžas pārstāvjiem devās 3 km garā pārgājienā gar Valsts robežsardzes koledžas Profesionālās un taktiskās apmācības centrā  “Janopole” izveidoto mācību robežu. Pārgājiena laikā skolēni iejutās robežsarga lomā, apskatīja mācību robežu, kura ir pietuvināta realitātei - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas robežai, iepazinās ar robežas iezīmēšanas īpatnībām, kā arī konstatēja aizliegtus priekšmetus, proti, mācību priekšmetus, kuri tika nelikumīgi pārvietoti pāri robežai

Otrajā sadarbības pasākuma daļā skolēni tika sadalīti komandās un piedalījās stafetē, pārvarot dažādus šķēršļus, tādā veidā pārbaudot savus spēkus, līdzsvaru un izlēmību. Stafetes noslēgumā tika apkopoti rezultāti un noteikti uzvarētāji, kuri tika apbalvoti ar medaļām, diplomiem un pateicības rakstiem.

Sadarbības pasākumā “Robeža 2021” laikā skolēni iepazinās ar robežsarga profesiju un dienesta specifiku, kā arī paplašināja savas zināšanas vispārējās robežšķērsošanas kārtības jomā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI