DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Jaunais Kirgizstānas vēstnieks Latvijā augstu novērtē Rīgas Juridiskās augstskolas programmu Eiropas tiesībās un ekonomikā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 30. septembrī notika Ārlietu ministrijas valsts sekretāra Andra Pelša attālinātā tikšanās ar jauno Kirgīzu Republikas vēstnieku Latvijā Ermeku Ibraimovu (Ermek Ibraimov.

Vēstnieks augstu novērtēja Latvijas atbalstu Kirgizstānas reformu procesam, īpaši uzsverot Rīgas Juridiskās augstskolas Intensīvo programmu Eiropas tiesībās un ekonomikā, kuru kopš 2014. gada ir absolvējuši 27 jaunie profesionāļi no Kirgizstānas. Kirgizstāna vēlas aktivizēt divpusējo sadarbību ar Latviju, stiprinot politisko dialogu un paplašinot sadarbību ekonomikas, tranzīta, transporta un lauksaimniecības nozarēs.

Tāpat Kirgizstāna ir ieinteresēta attīstīt attiecības ar ES, tai skaitā parakstīt Padziļinātās partnerības un sadarbības līgumu. Valsts sekretārs uzsvēra, ka Latvija aktīvi atbalsta ES un Centrālāzijas valstu sadarbības stiprināšanu.

A. Pelšs apliecināja Latvijas interesi veicināt Latvijas un Kirgizstānas divpusējo sadarbību, tai skaitā politisko dialogu un sadarbību ekonomikas un izglītības nozarēs. Īstenojot attīstības sadarbības politiku, Latvija turpinās atbalstīt Kirgizstānas modernizācijas procesu, daloties ar savu reformu pieredzi labas pārvaldības, izglītības un zaļo tehnoloģiju jomās.

Sarunu partneri atzinīgi novērtēja labo sadarbību starptautiskajās organizācijās un apņēmās to turpināt.

Kirgizstānas vēstnieks rezidē Minskā, Baltkrievijā. Attālinātā akreditācija pie Valsts prezidenta Egila Levita ir plānota 5. oktobrī.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI