DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija uzsāk kriminālprocesu par slepkavību Ventspilī

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa amatpersonas aizvadītās nedēļas nogalē uzsāka kriminālprocesu par slepkavību Ventspilī. Uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu ir aizturētas divas personas, kurām šobrīd ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

16.septembrī Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Ventspilī, kādā dzīvoklī atrasts vīrieša līķis ar durtu brūci krūškurvī. Valsts policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess par slepkavību un izmeklēšanā noskaidrots, ka cietušais ar saviem paziņām svinējis savu dzimšanas dienu, lietojot alkoholu. Alkohola koplietošanas laikā izcēlās konflikts, kā rezultātā viņam tika nodarīti miesas bojājumi.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja vīrieti un sievieti, kuriem šobrīd ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Abi aizturētie ir personas bez noteiktas dzīvesvietas un iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā.

Saskaņā ar Krimināllikuma 116.pantu, par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavība), soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Valsts policija turpina izmeklēšanu uzsāktajā kriminālprocesā.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI