DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
2
2

Rīgas dome atbalstīs tehnoloģiju uzstādīšanu viedpilsētas tehnoloģiju pilotteritorijās

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Uzņēmēji varēs pieteikties Rīgas domes atbalsta programmai tehnoloģiju uzstādīšanai un testēšanai viedpilsētas tehnoloģiju pilotteritorijās – VEF apkaimē, Torņakalnā, Ķīpsalā. To paredz Rīgas domes 22. septembrī apstiprinātie saistošie noteikumi par atbalsta programmu tehnoloģiju uzstādīšanai viedpilsētas tehnoloģiju pilotteritorijās.

Programmas mērķis ir sekmēt ērtāku Rīgas valstspilsētas pašvaldības pakalpojumu pieejamību un pilnvērtīgāku jauno tehnoloģiju potenciāla izmantošanu pilsētas ekonomikas izaugsmei, veicinot viedpilsētas tehnoloģiju izvietošanu pilsētvidē.

“Viedpilsētu tehnoloģiju testēšana sniegs iespēju pašvaldības struktūrvienībām un kapitālsabiedrībām iepazīt un pārbaudīt jaunākās tehnoloģijas, bet akadēmiskajam sektoram un uzņēmumiem – pārbaudīt prototipu funkcionēšanu reālā pilsētvidē un demonstrēt to saviem potenciālajiem partneriem un klientiem. Sagaidāms, ka pilotteritorijās testētās viedpilsētu tehnoloģijas palīdzēs pilnveidot pašvaldības darbu, kā arī tās būs iespējams eksportēt ārpus Latvijas robežām,” uzsver Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Projektu pārvaldes vadītāja Oksana Dumpe.

Pašvaldības līdzfinansējums ir paredzēts tehnoloģijas vai prototipa uzstādīšanai vajadzīgās dokumentācijas sagatavošanai, tehnoloģijas vai prototipa uzstādīšanas izmaksām, tehnoloģijas vai prototipa ekspluatācijas izmaksām, uzstādītās tehnoloģijas vai prototipa demontāžas izmaksām pēc ekspluatācijas perioda beigām. Maksimālais pašvaldības līdzfinansējuma apjoms ir 10 000 eiro gada laikā.

Viedpilsētas tehnoloģiju pilotteritorijas programmu īstenos Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments. Pieteikties programmai varēs tīmekļvietnē www.riga.lv, par ko tiks paziņots vēlāk.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI