DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

FKTK noslēgusi administratīvo līgumu ar akciju sabiedrības "Rīgas kuģu būvētava" akcionāriem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) noslēgusi administratīvo līgumu ar akciju sabiedrības "Rīgas kuģu būvētava" akcionāriem – FKTK piemērojusi akcionāriem Vasilijam Meļņikam un Irinai Meļņikai soda naudu 100 000 eiro apmērā par Finanšu instrumentu tirgus likuma (FITL) pārkāpumiem un vienojusies ar Irinu Meļņiku par obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanu līdz 13.10.2021. (obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma prospekta iesniegšanas termiņš).

FKTK veiktajā pārbaudē konstatēja, ka Vasilijs Meļņiks, zaudējot netiešu nozīmīgu līdzdalību akciju sabiedrībā "Rīgas kuģu būvētava", par to nepaziņoja FITL noteiktajā kārtībā un termiņā. Līdzīgi arī Irina Meļņika, iegūstot un pēc tam zaudējot netiešu nozīmīgu līdzdalību akciju sabiedrībā "Rīgas kuģu būvētava", par to nepaziņoja FITL noteiktajā kārtībā un termiņā. Vienlaikus Irina Meļņika ir pārkāpusi FITL prasības saistībā ar obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanu citiem akciju sabiedrības "Rīgas kuģu būvētava" akcionāriem, jo FITL paredzētajā kārtībā un termiņā apstākļos, kad netiešā veidā tika iegūta nozīmīga līdzdalība vairāk nekā 30% apmērā akciju sabiedrībā "Rīgas kuģu būvētava", obligātais akciju atpirkšanas piedāvājums netika izteikts.

Ņemot vērā FKTK konstatētos pārkāpumus, FKTK vienojās ar Vasiliju Meļņiku un Irinu Meļņiku par administratīvā līguma noslēgšanu, paredzot akcionāriem soda naudu 100 000 eiro apmērā.

Līdz ar administratīvā līguma noslēgšanu Irina Meļņika norādītajā termiņā apņemas izteikt arī obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu, nosakot vienas atpērkamās akciju sabiedrības "Rīgas kuģu būvētava" akcijas cenu ne mazāk kā 0.027 eiro apmērā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI