DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Par labiem Covid-19 vakcinācijas rādītājiem godina vairākus Kurzemes ģimenes ārstus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 2. septembrī, ģimenes ārstu un ārstu palīgu konferencē “Vakcinācija pret Covid-19: aktualitātes un izaicinājumi”, kas norisinājās Liepājā, par labiem Covid-19 vakcinācijas rādītājiem trīs nominācijās godināti vairāki Kurzemes ģimenes ārsti.  

Goda raksti pasniegti: 

  1. par labāko pacientu vakcinācijas aptveri ģimenes ārsta praksē – ģimenes ārstei Baibai Neibergai, kuras praksē pret Covid-19 vakcinēti 60 % pacientu;   
  2. par labāko senioru un hronisko slimību pacientu vakcinācijas aptveri ģimenes ārsta praksē – ģimenes ārstei Maldai Dubrai kuras praksē pret Covid-19 vakcinēti 77 % pacientu;  
  3. par visvairāk pret Covid-19 vakcinētajiem pacientiem ģimenes ārsta praksē:
    - ģimenes ārstei Inesei Petrovai, kuras praksē pret Covid-19 vakcinēti 1307 pacienti; 
    - ģimenes ārstei Lilitai Bētiņai, kuras praksē pret Covid-19 vakcinēti 1294 pacienti;
    - ģimenes ārstei Daigai Leimanei, kuras praksē pret Covid-19 vakcinēti 1291 pacienti. 

Savukārt Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes pateicības saņēma sešas ģimenes ārstu prakses, kuras sasniegušas vislielākās prakses pacientu vakcinācijas pret Covid-19 aptveres (virs 50 % vakcinēto): 

  • Olitas Ševčukas ģimenes ārsta prakse – vakcinēti 58 % pacientu; 
  • Zaigas Stepko ģimenes ārsta prakse – vakcinēti 52 % pacientu; 
  • Anitas Braunas ģimenes ārsta prakse – vakcinēti 52 % pacientu; 
  • Ineses Cēberes ģimenes ārsta prakse SIA “Meisanna” – vakcinēti 52 % pacientu; 
  • Violetas Celmas ģimenes ārsta prakse – vakcinēti 51 % pacientu; 
  • Justīnes Rudzītes prakse SIA “Dr. Rudzītes ārsta prakse” – vakcinēti 51 % pacientu.

Konferencē speciālisti no Slimību profilakses un kontroles  centra, Imunizācijas valsts padomes, Liepājas reģionālās slimnīcas un Latvijas Psihoterapeitu ārstu asociācijas kopā ar Kurzemes ģimenes ārstiem un prakšu ārstu palīgiem diskutēja par aktualitātēm saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību un vakcināciju, kā arī dalījās līdzšinējā pieredzē saistībā ar darbu pandēmijas apstākļos. Konferencē apspriestas tādas tēmas kā imunitātes ilgums pēc vakcinācijas vai pārslimošanas, saslimstības prognozes rudenī atkarībā no vakcinācijas tempiem, vakcinācijas darba organizēšana ģimenes ārsta praksē, statistika u.c.  

Šobrīd Latvijā vakcināciju pret Covid-19 noslēguši 40 % no visiem Latvijas iedzīvotājiem un 46 % no iedzīvotājiem, kas vecāki par 12 gadiem un šobrīd var vakcinēties pret Covid-19.  

Līdzīgas konferences plānotas arī Rīgā (8. septembrī, konferenču centrā “ATTA”) un Valmierā (15. septembrī, Valmieras koncertzālē). Pieteikšanās un konferenču apmeklēšana ir bezmaksas. Pieteikšanās konferencei notiek elektroniski, apmeklējot vietni https://nvdkonference.estravel.lv/lv/ 

Konferences ģimenes ārstiem un ārstu palīgiem organizē Veselības ministrija, Slimību profilakses un kontroles centrs un Nacionālais veselības dienests. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI