DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Eiropas Savienības iekšlietu ministri izsaka solidaritāti ar Latviju

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 18.augustā, notika ārkārtas Eiropas Savienības iekšlietu ministru tikšanās. Tā tika organizēta integrētās politiskās krīzes reaģēšanas formātā (IPCR- integrated political crisis response), reaģējot uz situāciju Eiropas Savienības robežā ar Baltkrieviju. Šis formāts ir īpaši veidots, lai steidzamā kārtā koordinētu lēmumu pieņemšanu ES politiskajā līmenī.

"Tikšanās laikā ar Eiropas Savienības kolēģiem uzsvēru nepieciešamību veidot Eiropas līmeņa risinājumu, lai Baltkrievijas varas maldinātie Irākas pilsoņi varētu atgriezties mājās," pēc tikšanās atzīmēja iekšlietu ministre Marija Golubeva.

Ministri tikšanās laikā iepazinās ar situāciju uz Latvijas, Lietuvas un Polijas robežas ar Baltkrieviju. Tikšanās mērķis bija noteikt konkrētas rīcības un atbalsta formātus, lai ierobežotu nelikumīgu robežšķērsošanu. Ministri vienojās sniegt tehnisko un finansiālo atbalstu, lai spēcinātu Eiropas Savienības ārējās robežas. Tika uzsvērta nepieciešamība sadarboties ar nelikumīgo robežšķērsotāju mītnes zemēm, lai cilvēki varētu tur atgriezties. Eiropas Savienības dalībvalstis nosodīja Baltkrievijas centienus instrumentalizēt cilvēkus politiskiem mērķiem.

Latvijas ārlietu dienests jau ir uzsācis aktīvu sadarbību ar Irākas kolēģiem, lai risinātu sarežģīto situāciju, kurā Baltkrievijas varas iestāžu rīcības dēļ nonākuši Irākas valstspiederīgie.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI