DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Cilvēktiesību komisija: būtiski nepazaudēt krievvalodīgo auditoriju

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Televīzijas veidotajiem raidījumiem krievu valodā pārejot uz multimediju platformu līdz ar 1.septembri, būtiski ir nepazaudēt krievvalodīgo auditoriju, otrdien, 17.augustā, sēdē norādīja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti, aicinot Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (SEPLP) tuvāko nedēļu laikā sagatavot attiecīgus priekšlikumus likuma grozījumiem.

“Latvijas Televīzijas raidījumiem krievu valodā pārejot uz multimediju platformu, pastāv risks zaudēt daļu krievvalodīgās auditorijas, jo īpaši vecāka gada gājuma cilvēkus, kas labprāt izmanto tradicionālos medijus. To ir ļoti būtiski nepieļaut arī no valsts drošības viedokļa,” pēc sēdes uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš, paužot, ka šī jautājuma risināšana varētu būt pirmais nesen apstiprinātās SEPLP uzdevums sadarbībā ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP).

Deputāti sēdē konceptuāli skatīja arī grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredzēja noteikt, ka televīzijas programmu izplatīšanas pakalpojuma sniedzējs nodrošina Latvijā izplatīto sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu satura pievadīšanu visiem abonentiem nemainītā veidā neatkarīgi no šī satura sākotnējās izplatīšanas tehnoloģiskās platformas.

Atbildīgo institūciju pārstāvji norādīja uz vairākām tehniskām problēmām iecerēto grozījumu īstenošanai, līdz ar to deputāti sēdē lēma likumprojektu neatbalstīt, aicinot SEPLP sagatavot priekšlikumus alternatīviem likuma grozījumiem.

Komisija sēdē lēma arī aicināt Saeimu tuvākās ārkārtas sēdes darba kārtībā iekļaut lēmuma projektu par NEPLP locekļa Jāņa Eglīša atbrīvošanu no amata. J.Eglītis no amata jāatbrīvo, jo 4.augustā tika ievēlēts SEPLP locekļa amatā. Atbilstoši Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumam, NEPLP sastāvā pašlaik ir pieci cilvēki, kurus ievēlē Saeima.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI