DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Rīgas dome
Izglītības, kultūras un sporta departaments
16. augustā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgā Hanzas dienās iedzīvotājiem piedāvā vairākus muzikālus notikumus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 19. līdz 22. augustam Rīgā risināsies 41. starptautiskās Hanzas dienas, kad iedzīvotājiem būs iespēja baudīt mākslas un kultūras programmu “Kuģot gadsimtos”, tostarp apmeklēt vairākus muzikālus notikumus Rīgas Doma dārzā, Rīgas Sv. Pētera baznīcā un Ķīpsalas pludmalē. Hanzas dienu programma atrodama tīmekļa vietnē www.rigahanza.lv.

Hanzas dienu muzikālo notikumu, koncertu apmeklētājiem būs jāuzrāda derīgs Covid-19 sertifikāts kopā ar personu apliecinošu dokumentu.

Ceturtdien, 19. augustā, plkst. 21.00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā notiks koncerts “HANSEartWORKS”, kas iecerēts ne tikai kā mūzikas, bet arī kā pašu mūziķu dialogs, ko pavadīs īpaši koncertam radīta gaismas scenogrāfija. Koncertā skanēs baroka meistaru Žozefa Fransuā Salomona (Joseph François Salomon), Fransuā Kuperēna (François Couperin), Andrē Kamprā (André Campra), Marka Antuāna Šarpentjē (Marc-Antoine Charpentier) un Pjēra Robēra (Pierre Robert) darbi tandēmā ar DJ Monsta elektronisko mūziku. Klausītājus ar savu muzikālo sniegumu priecēs vijolniece Agnese Kanniņa, klavesīniste Gertruda Jerjomenko, tenors Ansis Bētiņš, soprāns no Francijas Žanna Marija Leljevra (Jeanne-Marie Lelièvre), DJ Monsta un Valsts Akadēmiskais koris “Latvija”. Bezmaksas ielūgumi uz koncertu pieejami no 17. augusta Rīgas Sv. Pētera baznīcas kasē.

Koncertu varēs redzēt arī Hanzas dienu oficiālajā tīmekļa vietnē.

20. augustā plkst. 20.00 Rīgas Doma dārzā būs Hanzas leģendai veltīts koncertuzvedums “Kuģot gadsimtos”. Ūdens, pilsēta un brīvība – tādas bija Hanzas savienības atpazīšanas zīmes un vērtības, kuras koncertuzvedumā transformēsies mūsdienu metaforās – alkās, sapnī un piepildījumā, ko atklās sešu atšķirīgu mākslas virzienu pārstāvji. Galveno varoņu – Hanzas vērtību un metaforu  lomās iejutīsies dziedātāja Jolanta Strikaite-Lapiņa, aktieris Artis Robežnieks, gleznotāja Kristīne Kutepova, horeogrāfe Egija Abaroviča, dzejnieks Toms Treibergs un Rīgas Pantomīmas dalībnieki Andra Apiņa vadībā. Uzvedumā piedalīsies arī mūziķi Raimonds Petrauskis, Oskars Petrauskis, Ernests Mediņš un Ieva Saliete. Ielūgumus uz koncertu var saņemt, rakstot uz e-pastu vefkp@riga.lv, norādot ielūgumu skaitu un apmeklētāju vārdu, uzvārdu.

Ikviens gaidīts arī senās Hanzas ceļa – Daugavas – krastā, kur Ķīpsalas pludmalē 21. augustā no plkst. 16.00 skanēs koncerts “Muzikāls launags Daugavmalā”. Klausītājiem tiks “servēts” dažādu stilu muzikāls skatuves mākslinieku priekšnesums. Apmeklētāji varēs tikties ar Kristīni Prauliņu & The Soulful Crew, apvienību “ZeMe” un Laumu Bērzu, grupu Neaizmirstulītes”, Daumantu Kalniņu & “The Jokers” un Ralfu Eilandu. Jaukai pēcpusdienas un vakara noskaņai koncerta apmeklētājiem ir iespēja ierasties ar saviem piknika groziņiem.

Hanzas dienu pasākumus nedēļas nogalē kuplinās šogad galvaspilsētā esošā vasaras kultūras programma, kā arī tradicionāli Rīgas dzimšanas dienas laikā notiekošās sporta aktivitātes. 

41. starptautiskās Hanzas dienas atbalsta Rīgas dome, organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar galvaspilsētas kultūras iestādēm. Hanzas dienu pasākumi notiks saskaņā ar tobrīd spēkā esošajiem epidemioloģiskās drošības nosacījumiem, programmā iespējams izmaiņas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI