DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

“Rīgas satiksme” testēs elektroautobusu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 12. augusta “Rīgas satiksme” testēs “Scania Citywide” elektroautobusu. Sākotnēji autobuss kursēs 12. autobusa maršrutā, taču lai veiktu pilnvērtīgāku testēšanu, tas tiks norīkots arī citos maršrutos. 

Elektroautobuss ir baltā krāsā un vizuāli atšķirsies no pārējiem “Rīgas satiksmes” autobusiem, taču tāpat kā jebkurā transportlīdzeklī, arī elektroautobusā, pēc iekāpšanas nekavējoties pasažieriem jāveic brauciena reģistrācija vai jāiegādājas biļete pie transporta līdzekļa vadītāja. Savukārt pieturvietas paziņos vadītājs.

Nākamo piecu līdz septiņu gadu laikā “Rīgas satiksmei” būs jānomaina ap 250 autobusiem un daļa no tiem jāmaina uz bezizmešu transportu. Kā jau iepriekš tika ziņots, šī gada martā “Rīgas satiksme” uzaicināja elektroautobusu un ūdeņraža autobusu ražotājus sadarboties testēšanā. Šobrīd savu elektroautobusu testa braucieniem piedāvājuši Scania Latvia (Scania Citywide) un  Solaris Bus & Coach Latvia (Solaris nUrbino 18 Electric), kura testus plānots uzsākt tuvāko dienu laikā.

Elektroautobusu izmantošana prasa jaunas zināšanas un pieredzi, ko var iegūt gan nepārtraukti sekojot tirgus attīstībai, gan arī veicot praktiskus testus pilsētas satiksmē. Šādos izmēģinājuma braucienos ir jāpārliecinās par enerģijas uzkrāšanas risinājumu piemērotību maršrutu tīklam, uzlādes risinājumiem, kā arī braukšanas paradumu ietekmi uz enerģijas patēriņu. Testus ir paredzēts veikt, kā nepārtrauktu tirgus izpēti nākotnē plānotajiem publiskajiem iepirkumiem.

Saziņai ar „Rīgas satiksmi” aicinām izmantot informatīvo tālruni 20361862 vai arī e-pastu info@rigassatiksme.lv. Tāpat ar uzņēmumu var sazināties sociālo tīklu platformās vai mājas lapā www.rigassatiksme.lv sadaļā „Sazinies ar mums”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI