DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība
3
3

Piektdien, 6. augustā, Vandzenē atklās LVM atjaunoto Pētera Čevera Nacionālo partizānu bunkuru

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 6. augustā, plkst. 11 Vandzenē tiks atklāts AS “Latvijas valsts meži” (LVM) atjaunotais Pētera Čevera Nacionālo partizānu bunkurs.

Pētera Čevera Nacionālo partizānu atjaunoto bunkuru atklās zemkopības ministrs Kaspars Gerhards un LVM valdes loceklis Edvīns Zakovics, kā arī vēsturnieks Jānis Vasiļevskis un Saeimas deputāte Ilze Indriksone.

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards: “Mūsdienās īpaši ir svarīgi pievērst uzmanību ne vien nākotnei, valsts attīstībai un pasaules tendencēm, bet arī saglabāt un sargāt mūsu vēsturisko mantojumu. Vēsturisku objektu atjaunošana ir veids, kā mēs varam atcerēties, pieminēt un arī mācīt mūsu bērnus, nākamās paaudzes par pagātnes notikumiem un to nozīmi. Tādēļ, īstenojot bunkura atjaunošanas darbus, bija būtiski veidot ne vien iespējami ilgstāvošu būvi, bet arī saglabāt bunkura autentiskumu – to izdevies paveikt, veidojot konstrukcijas no betona, savukārt apdari izveidojot no apaļkoka pusbaļķiem.

Ivars Zorgenfreijs no Nacionālā partizānu apvienības klātesošajiem pastāstīs, kā radās ideja par Pētera Čevera bunkura atjaunošanu, bet LVM pārstāvji informēs, kā tika īstenota ideja par bunkura atjaunošanu. Pasākumā piedalīsies arī Talsu novada Domes priekšsēdētāja Sandra Pētersone.

Atbilstoši Covid-19 ierobežojumiem pasākuma norise plānota ārpus telpām, pasākuma apmeklētāji ir lūgti ievērot distancēšanās nosacījumus – ne mazāk kā 2 metri. Pasākuma laikā, ievērojot Covid-19 pandēmijas ierobežošanas prasības, būs iespēja apskatīt arī bunkuru (ieeja bunkurā tikai ar Covid-19 sertifikātu).

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI