DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas pašvaldība un NMPD vienojas par ciešāku sadarbību operatīvā transporta līdzekļu mobilitātes nodrošināšanā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas pašvaldība un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) vienojas par ciešāku sadarbību operatīvā transporta līdzekļu mobilitātes nodrošināšanā Rīgā.

Otrdien, 13.jūlijā, Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Vilnis Ķirsis, Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks un Satiksmes departamenta direktora amata pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods tikšanās laikā ar NMPD  vadītāju Lieni Cipuli pārrunāja iespējas uzlabot NMPD operatīvā transporta līdzekļu mobilitāti Rīgā un diskutēja par veidiem, kā uzlabot drošību Rīgas transporta sistēmā kopumā.

Puses vienojās par regulāru sadarbību gan operatīvā, gan satiksmes projektu līmenī, lai veicinātu iedzīvotāju informēšanu saistībā ar operatīvā transporta līdzekļu un pārējo satiksmes dalībnieku pārvietošanos pilsētā.

“Tikšanās laikā runājām kopumā par Rīgas infrastruktūras attīstību, vienojāmies arī par regulāru sadarbību un NMPD iesaisti satiksmes apspriedēs jau projektu sākuma stadijā. Izaicinājumu ir lieli, jo joprojām nepiedodami daudz neaizsargātākie satiksmes dalībnieki Rīgā gūst smagas traumas, kas diemžēl beidzas arī ar cilvēku nāvi. Pašvaldības mērķis, ieviešot satiksmes mierināšanas risinājumus, ir uzlabot drošību Rīgas satiksmes infrastruktūrā kopumā. Satiksmes departamentam ir uzdots rast risinājumus, lai uzlabotu operatīvā transporta līdzekļu mobilitāti Rīgā. Izsaku pateicību un visdziļāko cieņu NMPD darbiniekiem par smago un mums visiem tik ļoti svarīgo darbu, ko viņi ikdienā dara visas sabiedrības veselības un dzīvības labā,” uzsvēra V. Ķirsis.

“Mēs izsakām gandarījumu, ka tikām uzaicināti uz šo sarunu. Šī ir vēsturiski pirmā reize, kad tik plaši runājam par dažādām problēmām, tostarp infrastruktūras jautājumiem, lai varētu iedzīvotājiem pēc iespējas operatīvāk nodrošināt palīdzības sniegšanu. Pārrunājām  gan satiksmes ierobežojumus, gan operatīvā transporta piebraukšanu pie ēkām. Šis pirmais solis ir ļoti būtisks, jo tikām uzaicināti darboties transporta un satiksmes plānošanas sanāksmēs, lai lemtu par šiem jautājumiem,” sacīja L. Cipule.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI