DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Ar grozījumiem Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā noteiks kultūras pasākumu apmeklētāju tiesības atgūt par biļeti samaksāto naudu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valdība pēc Kultūras ministrijas (KM) ierosinājuma 6. jūlijā lēma izdarīt grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, nosakot, ka personas, kuras līdz š.g. Ministru kabineta lēmumam par to, ka pasākumus ir tiesīgi apmeklēt tikai pret Covid-19 vakcinētie vai testētie (no š.g. 15. jūnija), jau bija iegādājušās biļetes uz pasākumiem, ir tiesīgas atgūt par šīm biļetēm samaksāto naudu.

Cilvēki var saskarties ar situāciju, kad dažādu iemeslu dēļ nav paspējusi vai varējuši saņemt vakcīnu vai arī nav izslimots Covid-19, vienlaikus jau pēc biļetes iegādes uz kultūras pasākumu ir radīti jauni drošības pasākumi to apmeklēšanai, un līdz ar to nav iespējams saņemt attiecīgo pakalpojumu. Tādēļ jānodrošina šo patērētāju tiesības minētajās situācijās saņemt atpakaļ par biļeti samaksāto naudu, ko paredz arī Patērētāju tiesību aizsardzības likuma 30. pants.

Likumprojekts paredz pienākumu skatītājiem atmaksāt biļešu naudu, ja epidemioloģiskās drošības prasības liedz personai apmeklēt pasākumu tādēļ, ka tai nav sadarbspējīga Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāta atbilstoši izziņotajam pasākuma norises veidam laikā līdz š.g. 31. augustam, kā arī personām, kurām pirms pasākuma konstatēts “pozitīvs” COVID-19 testa rezultāts līdz š.g. 31. augustam.

Vienlaikus, atbilstoši Ministru kabinetā izskatītajam informatīvajam ziņojumam par atbalstu pasākumu rīkotājiem, ir paredzēts, ka kultūras pasākumu rīkotājiem no valsts budžeta līdzekļiem caur Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammu tiks kompensēta skatītājiem atmaksātā biļešu nauda 80% apmērā, lai pasākuma rīkotājs būtu pasargāts no zaudējumiem neparedzētu apstākļu dēļ.

Valdība šodien šim mērķim lēma piešķirt 639 740 eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem kultūras pasākumu rīkotājiem par šā gada 1.pusgadā atceltajiem pasākumiem. Atbilstoši Valsts kultūrkapitāla fonda veiktajai pieteikumu pārbaudei mērķprogrammas 3.kārtas ietvaros ir izvērtēti 46 pasākumu rīkotāju pieteikumi; atbalstam kvalificējas 45 pasākumu rīkotāji.

Kā jau KM iepriekš informējusi, atbalsts Covid-19 krīzes ietekmētajiem kultūras pasākumu rīkotājiem VKKF mērķprogrammas „Kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācija” ietvaros būs pieejams līdz š.g. 31. decembrim, un tā īstenošanai tiks rezervēts finansējums, kas nepārsniegs 2 132 861 eiro. Finansējums tiks piešķirts pēc katrai mērķprogrammas kārtai iesniegto pieteikumu izvērtēšanas.

Tāpat likumprojekts paredz tiesības Centrālā Statistikas pārvaldei apstrādāt personu datus par vakcināciju pret Covid-19, lai sekmētu lēmumu pieņemšanai par vakcinācijas veicināšanas pasākumiem Latvijā.

Veiktie grozījumi likumā vēl jāizskata Saeimā; jautājumu plānots virzīt izskatīšanai šodienas Saeimas ārkārtas plenārsēdes otrajā sesijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI